De fractie van NEW heeft nu even meer tijd voor ontspanning, zodat zij straks weer vol energie aan de slag kunnen. (Eigen foto).
De fractie van NEW heeft nu even meer tijd voor ontspanning, zodat zij straks weer vol energie aan de slag kunnen. (Eigen foto). (Foto: NEW)

Een hele fijne vakantie gewenst!

  Politiek

door Nieuw Enter Wierden

Deze keer houden we de column lekker luchtig, zonder politieke gekleurdheid. We kijken kort terug op wat is geweest en kijken ook alvast een stukje vooruit.

WIERDEN - De laatste raadsvergadering voor de zomer is achter de rug. Dat betekent dat we even minder met politiek bezig zijn, minder leesvoer hebben en er meer tijd is voor ontspanning. En dat is best wel even fijn, na een periode waarin er toch veel is gebeurd.

Burgemeester Robben heeft afscheid genomen en met Doret Tigchelaar hebben we de eerste vrouwelijke burgemeester van Wierden. Naast deze bestuurlijke verandering, waren er natuurlijk ook genoeg politieke zaken. Er zijn altijd wel ontwikkelingen in de zorg, het onderwijs, (verkeers)veiligheid, wonen, winkelen enzovoort. Ook zijn er dossiers die veel impact hadden of krijgen. De publieke tribune in de raadszaal is bijvoorbeeld al een aantal keer goed gevuld geweest met medewerkers van Soweco.

Heel actueel zijn natuurlijk de aanstaande bezuinigingen. Daar is al veel over gezegd en geschreven. En we gaan daar nog veel meer over praten. Doet u met ons mee? Op woensdag 11 september is er in het gemeentehuis een openbare inforonde. Die avond staat het voorstel van het college van B&W over de bezuinigingen op de agenda. U kunt dan inspreken, namens uzelf, uw buurt, uw bedrijf of uw vereniging. Als u niet rechtstreeks wilt inspreken maar ons wel graag wilt laten weten hoe u over de plannen denkt, dan zijn wij altijd bereikbaar. Wat vooral belangrijk is: als u over de bezuinigingen mee wilt praten, doet u dat dan vooral!

Dat dus in september. In de tussentijd wacht ons nog een paar heerlijke zomerse weken. Ook dan zitten we heus niet stil en doen we wat voorbereidend werk. Maar we gaan ook zeker genieten van de vakantie. Even 'de kop leegmaken' en weer opladen. Dat kan aan de Costa, in Toscane of de Provence. Maar dat kan ook zeker aan de Regge, op een Es of Het Lageveld.

Namens de gehele fractie NEW wensen wij u een hele fijne vakantie!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Nieuw Enter Wierden, nieuws, standpunten en de fractie op de website.

Meer berichten