"Het is lastig om aan de top te blijven. Er blijven zeker wensen en enkele goede zaken staan onder druk", ldus raadslid Dirk Getkate.
"Het is lastig om aan de top te blijven. Er blijven zeker wensen en enkele goede zaken staan onder druk", ldus raadslid Dirk Getkate. (Foto: CDA Wierden-Enter)

Mopperend naar de top van de ranglijst?

  Politiek

door CDA Wierden-Enter

Dat is de stelling van Dirk Getkate, raadslid voor het CDA Wierden - Enter. 'Nergens in Twente is het zo goed wonen als in Wierden', kopte Tubantia onlangs naar aanleiding van het onderzoek Beste Gemeenten 2019 van Elsevier Weekblad.

WIERDEN/ENTER - Aan het woord Dirk Getkate, raadslid voor het CDA Wierden - Enter in de gemeenteraad van Wierden. Getkate: "Wierden staat als woongemeente op elfde plek en is daarmee ook de winnaar in Overijssel. Goede scores op winkelaanbod, weinig overlast, veiligheid, kenmerken bevolking en rust en ruimte."

Vertrouwen
"Onder kenmerken bevolking telt ook het vele vrijwilligerswerk mee en dat is in de gemeente Wierden een belangrijke basis onder onze samenleving. Die samenleving bepaalt uiteindelijk het woongenot. Als CDA Wierden - Enter hebben wij de afgelopen decennia in de gemeenteraad en de vele colleges bij mogen dragen aan de basis onder dit goede woonklimaat in Wierden. We zijn er trots op dat wij hiervoor het vertrouwen van de inwoners kregen."

Onder druk
"Maar het is lastig om aan de top te blijven. Er blijven zeker wensen en enkele goede zaken staan onder druk. Van inwoners krijgen wij suggesties en wensen aangereikt. Wensen over onder meer de verkeersveiligheid in de dorpscentra, de beschikbaarheid van woningen en goede sportfaciliteiten."

Perspectief
"Soms worden verbeterpunten 'mopperend' gebracht en dan vraag ik mij weleens af of wij alle goeds nog in het juiste perspectief zien", aldus Getkate. Wat is echt van waarde en wat moeten wij behouden?' Maar het is ook van belang dat inwoners verbeterpunten aan blijven dragen en dat mag op een directe wijze. Als het maar met respect gebeurt."Getkate: "Ook als CDA - fractie mopperen we weleens. Bijvoorbeeld op het kabinet (met CDA) dat de gemeenten op dit moment aan zijn lot overlaat op het gebied van de zorgkosten."

Handreiking onvoldoende
In 2015 is er zo fors gekort dat de tekorten van nu niet als een verrassing komen. "Natuurlijk ligt er ook voor de gemeente een opdracht, maar alleen kunnen wij het probleem niet oplossen. De handreiking van het kabinet is onvoldoende", zegt Getkate. "En dat hebben wij op 5 juni ook aan de CDA - fractie in de Tweede Kamer duidelijk gemaakt door het aanbieden van een petitie. Maar we kunnen niet wachten op Den Haag, we moeten zelf ook initiatief nemen om de zorgkosten beter te beheersen. Ook dat hoort bij de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het CDA."

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het CDA Wierden-Enter op de website.

Meer berichten