Kenneth Rikkert: 'Als alle buurten apart vergunningen moeten aanvragen voor de Enterse Dagen is dat een hele bak werk voor elke buurt."
Kenneth Rikkert: 'Als alle buurten apart vergunningen moeten aanvragen voor de Enterse Dagen is dat een hele bak werk voor elke buurt." (Foto: Nieuw Enter Wierden)

'Veiligheid belangrijk bij evenementen'

  Politiek

door Kenneth Rikkert, raadslid NEW

Wij hebben berichten ontvangen dat voor de Enterse Dagen in 2020 mogelijk alle buurten apart een uitgebreide vergunning moeten gaan aanvragen. Een hele bak werk voor elke buurt die al zo druk zijn met het invullen van hun eigen thema in hun eigen buurt. Daarom hebben wij daarover vragen gesteld aan het college.

WIERDEN / ENTER - Ondanks de eerste reactie van het college waarover veel gesproken is, is veiligheid wel een belangrijk thema. Het college van B&W heeft de toezegging gedaan om in contact te blijven met het bestuur van de Enterse Dagen en op korte termijn terugkoppeling te geven omtrent bovenstaande vraag. De Enterse Dagen moeten veilig en werkbaar zijn voor iedereen.

Veiligheid op eerste plaats
Ondanks alles staat veiligheid bovenaan bij alles wat er georganiseerd wordt. In onze gemeente worden veel verschillende evenementen georganiseerd. Al deze evenementen kunnen alleen mogelijk worden gemaakt door de inzet van onze inwoners die hier vaak op vrijwillige basis aan meewerken. Naast gezelligheid en noaberschap is zoals gezegd veiligheid het belangrijkste thema. De gemeente Wierden speelt hierin een belangrijke rol. Vanuit de veiligheidsregio Twente en op lokaal niveau zijn er regels opgesteld voor al onze evenementen.

Duidelijke communicatie
Wat de fractie NEW betreft is het van belang dat de gemeente Wierden tijdig en duidelijk communiceert aan organisaties hoe die regels toegepast kunnen worden. Wij gaan er daarbij vanuit dat onze inwoners ook een veilige omgeving willen en zijn heel erg blij dat tot op heden calamiteiten zijn uitgebleven tijdens evenementen. Dat bevestigt juist dat inwoners hiervoor al veel aandacht hebben.

Onze stelling is dan ook: veiligheid staat voorop, en voldoen aan de regels kan ook op een praktische en voor iedereen werkbare manier worden geregeld.

Meer berichten