Bram Egberts: "Er zijn grenzen en die hebben we te respecteren. Dat geldt voor boeren en voor dierenactivisten."
Bram Egberts: "Er zijn grenzen en die hebben we te respecteren. Dat geldt voor boeren en voor dierenactivisten." (Foto: CDA Wierden-Enter)

CDA stelt vragen aan college over actie van dierenactivisten Boxtel

  Politiek

door CDA Wierden-Enter

Enige tijd nadat dierenactivisten een agrarisch varkensbedrijf in het Brabantse Boxtel een dag lang bezet hebben gehouden vraagt de gemiddelde agrariër / veehouder zich steeds meer af wat deze dierenactivisten bezielt om zomaar een andermans eigendom binnen te treden en deze ook nog eens langdurig bezet te houden?

WIERDEN / ENTER - Onlangs liet een grote groep veehouders in de kop van Overijssel blijken dat wat hen betreft deze dierenactivisten een brug te ver zijn gegaan. Met hun tractoren maakten ze hun ongenoegen kenbaar in een weiland middels de hashtag #doesnormaal. "Als CDA Wierden - Enter steunen wij volledig deze actie zoals die door deze boeren is georganiseerd: ludiek, maar wel met een duidelijke boodschap", aldus raadslid Bram Egberts.

Voorbereid op zo'n actie?
De CDA - fractie heeft bij monde van Bram Egberts vragen gesteld aan het college van de gemeente Wierden. "Wij willen van hen vernemen hoe zij tegen de actie van de dierenactivisten aankijkt en of zij voorbereid zijn op een dergelijke actie binnen onze gemeente, mocht die zich voordoen. Daarnaast willen wij weten hoe het college het politieoptreden beoordeelt, die langdurig heeft onderhandeld met de dierenactivisten over het beëindigen van de bezettingsactie in Boxtel."

Het CDA Wierden - Enter draagt de agrarische sector in haar geheel een wam hart toe en wil met het stellen van de vragen duidelijk maken dat acties van een dergelijk kaliber gevaarlijk kunnen zijn voor mens en dier en bovenal niet te tolereren valt. "Er zijn grenzen en die hebben we te respecteren. Dat geldt voor onze voedselproducenten (boeren), maar dat geldt net zo goed voor dierenactivisten", is de heldere mening van CDA - raadslid Bram Egberts.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de standpunten van het CDA Wierden-Enter op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden