De fractie van NEW zet in Wierden op het gebied van zorg sterk in op preventie, dus 'het voorkomen van'.
De fractie van NEW zet in Wierden op het gebied van zorg sterk in op preventie, dus 'het voorkomen van'. (Foto: NEW)

Wat als zorg bieden onbetaalbaar wordt?

  Politiek

Bij het verzenden van pagina 5 naar de drukker is er iets misgegaan, waardoor dit artikel niet in de papieren krant staat. Onze excuses hiervoor. 

door Cindy ter Riet, raadslid NEW

Ook de gemeente Wierden heeft forse tekorten om de zorgkosten te dekken. Kosten die wij als gemeenschap sinds 2015 samen dragen. Of het nu gaat om de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de jeugdhulp, de gemeente is verantwoordelijk. Vanuit Den Haag wordt er steeds minder geld naar ons uitgekeerd, terwijl de aanvragen voor zorg, en vooral dure specialistische zorg, alleen maar toenemen.

WIERDEN - De vraag hoe wij daar mee omgaan de aankomende jaren zal centraal staan bij de behandeling van de nota Meerjaren Beleid en de begroting deze zomer en najaar. Natuurlijk is er een lobby naar Den Haag voor meer geld, want lokaal gaan wij dit gat niet zomaar dichten. Die lobby is echter geen garantie voor meer geld, dus zullen we eerst zelf moeten kijken naar oplossingen.

Voor de fractie NEW staat voorop dat mensen de zorg blijven ontvangen die zij nodig hebben. In Wierden zetten wij sterk in op preventie, dus 'het voorkomen van'. Daar staan wij nog steeds achter. Als een huisarts samen met u constateert dat met hulp erger voorkomen kan worden, dan is het voor u en voor de gemeente slim om daar naar te handelen.

De huidige zorg blijven verlenen terwijl er niet genoeg geld binnenkomt, heeft een gevolg. Het betekent dat er een financieel tekort ontstaat. Daarom moeten ook wij open staan voor bezuinigingen op andere gebieden. Welke dat zijn, kunnen wij nu nog niet invullen. Ons College van B&W werkt om dit moment plannen uit en daarover zal de gemeenteraad met elkaar en met u in gesprek gaan.

NEW is sinds 2010 actief als lokale politieke partij, in 2018 zijn wij in het college van B&W gekomen. Wij zullen onze verantwoordelijk nemen en blijven aan ons eigen DNA vasthouden. Vanuit ons DNA zijn wij zorgzaam voor een ieder en zijn wij duidelijk in de keuzes die we maken. U mag van ons verwachten dat wij altijd afwegen wat het beste is voor onze samenleving. Bij alles wat we doen. Dus niet voor individuele personen of een groep mensen, maar voor ónze gemeente Wierden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Nieuw Enter Wierden (NEW) en de standpunten op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden