André Tijhof:"Niet alleen ambtenaren zijn aan slag, wij als volksvertegenwoordigers en inwoners ook. Ook wij moeten zelf wat gaan doen."
André Tijhof:"Niet alleen ambtenaren zijn aan slag, wij als volksvertegenwoordigers en inwoners ook. Ook wij moeten zelf wat gaan doen." (Foto: VVD Wierden-Enter)

'Doe dit, doe dat: doe zelf ook wat'

  Politiek

door André Tijhof, raadslid VVD Wierden-Enter

Terugkijkend naar afgelopen weken kwam de gedachte 'doe dit, doe dat, doe zelf ook wat'. Naast de raadsvergadering en de informatieronde heb ik diverse bijeenkomsten bijgewoond. Binnen onze fractie zijn de taken verdeeld: de één doet dit en de ander doet dat.

WIERDEN / ENTER - In onze eigen gemeente is ook van alles aan de hand. Het Buurtschap Rectum-Ypelo maakt zich zorgen om grondwaterpeil nu Vitens heerlijk Wierdens drinkwater oppompt. LTO maakt zich zorgen om de uit de hand lopende ontwikkelingen betreffende Rood voor Rood (regeling waardoor het mogelijk wordt om een nieuwe woning in het landelijk gebied te bouwen) in het buitengebied. Omwonenden van de Hambergeres maken zich zorgen om het behoud van de es.

Hiermee wil ik aan geven: 'doe dit, doe dat'. Er zijn in onze gemeente heel veel verenigingen en belangen commissies die de handen uit de mouwen steken. Al deze besturen krijgen te horen wat ze moeten doen. Maar de belanghebbenden dan? Doen die zelf ook wat? En met die boodschap komen ze ook op het gemeentehuis en bij de lokale politiek. Begrijp me goed, we willen graag het mogelijke voor u doen, maar het moet wel realistisch zijn. We moeten ons aan de wet houden en elk jaar weer opnieuw de boekhouding sluitend zien te houden. Doen we dit of doen we dat?

Nu hoor ik u denken: daar is weer zo'n VVD'er die bovenop het geld zit. Zo bedoel ik het niet. De gemeente ontvangt geld voor het sociaal domein en de jeugdzorg. Maar we geven meer uit dan er binnenkomt. Wie gaat hier wat aan doen? Helaas nu zijn we zover dat er een chronisch geldtekort is. Daarom moet we zeggen wat wel en niet (meer) doen. Een opdracht voor de politiek: een moeilijke opdracht en die ook regelmatig lastig is om uit te leggen. Deze week worden we verder geïnformeerd, maar we gaan ook zelf aan de slag. Want niet alleen ambtenaren zijn aan slag, wij als volksvertegenwoordigers en inwoners ook. Ook wij moeten zelf wat gaan doen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de partij op de website van de VVD Wierden-Enter.

Meer berichten