Jan Oene Krist: "Vrijwilligers komen in gesprek met anderen en bieden perspectief in plaats van angst. Eigen foto.
Jan Oene Krist: "Vrijwilligers komen in gesprek met anderen en bieden perspectief in plaats van angst. Eigen foto. (Foto: Jan Oene Krist)

Een ode aan alle vrijwilligers

  Politiek

door Jan Oene Krist van de ChristenUnie

Tijdens NLDoet komen in heel Nederland op allerlei plekken mensen samen om vrijwilligerswerk te doen. Er worden tuinen opgeknapt, bingo-ochtenden georganiseerd en nog allerlei andere activiteiten om een ander te helpen. In onze gemeente werd ook volop ge-NLDoet.

WIERDEN / ENTER - Als ChristenUnie-fractie zijn we bij een aantal locaties op bezoek geweest om krentenwegge uit te delen, om zo iets terug te doen voor de vrijwilligers. Ook onderwijsminister Arie Slob ging mee om in gesprek te gaan met schoolbestuurders van De Passie en De Akkerwal. We hadden krentenwegge meegebracht voor de vaders die in de stromende regen een 'chillplek' aan het maken waren voor de bovenbouw en de mensen die vol energie de school van binnen onderwierpen aan een heuse lenteschoonmaak. Het was geweldig om te zien dat zij dit met veel energie en plezier deden. Erg mooi!

Direct moet ik ook denken aan al die vrijwilligers die niet zo zichtbaar zijn. Ik noem bijvoorbeeld de mensen van Stichting Bowie, die anderen ondersteunen als schuldhulpmaatje, de mensen die deze winter zo'n prachtige ijsbaan onderhouden hebben of de vrijwilligers van de Harmonie die de inzameling van oud papier verzorgen. Wat dacht u van al die mensen die mantelzorg verlenen of in een van de Wierdense kerken actief zijn? Je kan wel zeggen dat onze maatschappij totaal ontwricht zou zijn zonder al dit werk.

We leven in onstuimige tijden. Er vinden aanslagen plaats, we spreken steeds vaker alleen nog met mensen die hetzelfde denken en de politiek redeneert helaas steeds vaker vanuit angst, in plaats van uit een beeld hoe we samen onze samenleving mooier kunnen maken. Juist nu doet het me extra goed om te zien dat dit niet het hele verhaal is. Onder andere vrijwilligers maken de samenleving leefbaar, komen in gesprek met anderen, bieden perspectief in plaats van angst. Juist nu hebben we de vrijwilligers extra hard nodig. Laten we dankbaar zijn en vol goede moed. Laat u inspireren door al die mensen die zonder eigen belang omzien naar elkaar. Chapeau en bedankt!

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de ChristenUnie Wierden-Enter op de website van de partij. 

Meer berichten