Over de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter wordt al heel wat jaren gesproken. Foto: Jolien van Gaalen.
Over de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter wordt al heel wat jaren gesproken. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

Herinrichting Dorpsstraat: waar moeten we rekening mee houden?

  Politiek

door de VVD Wierden-Enter

Er wordt al heel wat jaren gesproken over de herinrichting van de Dorpsstraat in Enter. Iedere inwoner van Enter kan wel iets vertellen over de inrichting van de Dorpsstraat. De inrichting van Dorpsstraat Midden laat veel te wensen over. Dorpsstraat Noord en Zuid zien er na een herinrichting weer goed uit.

ENTER - Eindelijk is het dan zover. Of er wordt in elk geval via een persbericht aandacht aan geschonken dat de herinrichting van Dorpsstraat Midden er aan zit te komen.Ook al is er vele jaren over deze herinrichting gesproken, er moet nog wel een bedrag beschikbaar worden gesteld voor de herinrichting.

Om de tafel
Maar voordat het zover is gaan we eerst met de inwoners,ondernemers, winkeliers om de tafel om alle mogelijkheden en onmogelijkheden qua inrichting de revue te laten passeren.Waar moeten we allemaal rekening mee houden? De hele straat zal eruit gaan in verband met het vervangen van de riolering. Dat betekent dat er de mogelijkheid is om nu alles in een keer aan te pakken.

Laten we eerst maar eens bekijken in hoeveel stukken we de werkzaamheden op gaan knippen, want alles tegelijk gaat niet lukken. Dan komt de inrichting: willen we de klinkers terug? Hoeveel parkeerplaatsen kunnen we realiseren, hoeveel groen willen we in onze Dorpsstraat? Hoe gaan we om met de buslijn die door de Dorpsstraat loopt? Ook zullen we rekening moeten houden met de bevoorrading van de winkels.

Uw ideeën
Misschien hebt u als direct aanwonende nog wel meer onderwerpen waarover we het met elkaar moeten hebben. Schrijft u samen met uw buren of andere aanwonenden alle input op die u ons als raadsleden mee wilt geven. Wij gaan graag met u aan tafel om ons te laten informeren over uw ideeën.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de VVD Wierden-Enter op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden