Bijeenkomst van SGP-kiesvereniging Wierden

  Politiek

SGP-kiesvereniging Wierden houdt op maandag 18 maart een bijeenkomst over klimaatverandering en de gevolgen voor boeren. Hierbij zijn diverse sprekers aanwezig. Tweede Kamerlid Chris Stoffer van de SGP, onderzoeker Theun Vellinga van de Wageningen Universiteit en mede-auteur van het rapport klimaatslimme melkveehouderij geven een statement over het onderwerp. Daarna kunnen er vragen gesteld worden en een paneldiscussie worden aangegaan met Stoffer, Vellinga, Gerrit Engberts van Waterschap Vechtstromen en GertHarm ten Bolscher van Provinciale Staten Overijssel.

WIERDEN - "Boeren zetten zich letterlijk dag en nacht in om voor iedereen voldoende, betaalbaar en veilig voedsel te produceren. En dat zo duurzaam mogelijk, dat is geen geringe opgave", aldus een woordvoerder. "Extremere temperaturen, periodes van droogte of juist langdurige neerslag. De gevolgen van klimaatverandering maken deze opgave in de toekomst niet gemakkelijker. Hoe gaan we om met de gevolgen van een veranderd klimaat? Oftewel hoe passen we ons aan? En hoe kunnen we verdere stappen nemen om duurzaam boer te blijven? Wat is de rol van politiek en waterschap hierin? Wat kunnen mensen zelf doen?"

De bijeenkomst begint om 20.00 uur, de deuren gaan open om 19.30 uur. Locatie is zalencentrum Het Anker aan de Wilhelminastraat 28 in Wierden.

Meer berichten