Voor Provinciale Staten is Riet Eshuis-Egberts uit Hoge Hexel ChristenUnie kandidaat nummer 11.
Voor Provinciale Staten is Riet Eshuis-Egberts uit Hoge Hexel ChristenUnie kandidaat nummer 11. (Foto: ChristenUnie Wierden-Enter)

'Waarom zou je gaan stemmen op 20 maart?'

  Politiek

door ChristenUnie Wierden-Enter

Een goede vraag, zeker omdat veel mensen denken dat hun stem geen enkele invloed heeft. Je kunt dus beter thuisblijven bij de verkiezingen op woensdag 20 maart. Maar is het wel zo simpel?

WIERDEN / ENTER - Want verkiezingen gaan immers over allerlei onderdelen van jouw leven. Over de buurt en straat waar je woont, je werk, de wegen en het openbaar vervoer en vrijetijdsbesteding. Maar het gaat ook over cultuur, musea, sportclubs, kerken, de natuur, schoon drinkwater en nog veel meer.

Wat doet de Provincie?
De provincie heeft een aantal wettelijke taken die zich vooral richten op mobiliteit, natuur, economie en ruimtelijke inrichting. Daarnaast kan de provincie zelf bepalen welke taken zij wil aanpakken. De ChristenUnie vindt dat een taak het beste zo dicht mogelijk bij de burger kan worden uitgevoerd. Dat betekent dat de ChristenUnie terughoudend is met het oppakken van taken die beter bij gemeenten ondergebracht kunnen worden. Voor de andere kerntaken heeft de ChristenUnie een heel aantal interessante speerpunten. Deze punten en het verkiezingsprogramma zijn te vinden op de website van ChristenUnie Overijssel

Wandeling
Op zaterdag 2 maart houdt de ChristenUnie een wandeling door het vernieuwde Reggedal even buiten Enter. De tocht is circa 3 kilometer lang en onderweg zijn er presentaties over natuurontwikkeling en samenwerking met landbouw in het Reggedal. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er een knapzakje met opdrachten die ze onderweg kunnen uitvoeren.

Aanmelden is wenselijk en kan per mail naar secretaris@wierden-enter.christenunie.nl, zodat we rekening kunnen houden met het aantal deelnemers.

De start is om 10.30 uur bij De Enterse Waarf, Werfstraat in Enter en verwachten daar rond 12.30 uur weer terug te zijn. Parkeren kan op de parkeerplaats van de Waarf.

Waterschappen: net zo belangrijk
Waterschappen zijn niet het meest sexy bestuursorgaan maar dat wil niet zeggen dat ze niet belangrijk zijn. In Wierden zorgt Vechtstromen voor genoeg en schoon drinkwater en beschermt het ons tegen te veel water. Met de droge zomer nog in ons korte termijn geheugen zijn er tal van uitdagingen die momenteel op ons afkomen. Klimaatverandering en de energietransitie zijn ook daar belangrijke thema's.

Het complete ChristenUnie-programma is online te vinden.

Samenleven
Eigenlijk kun je zeggen dat het bij verkiezingen gaat over de manier waarop mensen met elkaar samenleven. Het gaat over iedereen: rijk, arm, hoog en laag opgeleid, uit dorpen en steden. Over eigenaren van bedrijven en werknemers, leraren en leerlingen, vluchtelingen en geboren Nederlanders. Over jou dus. Maar ook over je ouders, je kinderen, vrienden, collega's, buren en jongens bij de sportclub of toneelvereniging. Met jouw stem geef je aan wat voor leven jij wilt voor jezelf en mensen om je heen. Genoeg reden om te gaan stemmen, vind je niet?

Meer berichten