Foto: CDA Wierden-Overijssel

'Samen kijken naar de samenleving'

  Politiek

door Annemiek Wassink, kandidaat-statenlid CDA

Connecties leggen tussen de inwoners, ondernemers en de provincie is wat ik graag doe. Het is zeer belangrijk dat de inwoners van Overijssel zich thuis blijven voelen en dat anderen hier graag komen wonen. Ook moeten we ervoor zorgen dat bedrijven zich aan Overijssel blijven binden en dat er ruimte is voor starters en nieuwvestiging.

WIERDEN - Overijssel is mooi, en daar mogen we heel trots op zijn! Onze prachtige natuur, mooie landschappen en de unieke identiteit en streekeigen cultuur van de verschillende regio's moeten we koesteren. Daarom is het ook belangrijk dat we keuzes maken die passen binnen het Overijsselse noaberschap en omzien naar elkaar.

Ik ben Annemiek Wassink, 24 jaar en inmiddels alweer zes jaar ondernemer. Ik merk om mij heen dat jongeren steeds minder maatschappelijk betrokken zijn. Niet bewust, dat weet ik! De tijd gaat bijna te hard om bij te benen. Maar het is belangrijk om samen te kijken naar onze samenleving. Misschien lijkt het alsof de politiek ver van je af staat, maar eigenlijk is alles politiek. Veel beslissingen die worden genomen, zijn ook voor jou van belang. Samen bepalen we wat er gaat gebeuren.

Mijn focus in de politiek ligt op het MKB, bereikbaarheid en jongeren. Ik zet mij in voor het MKB door nieuwe investeringen voor jonge ondernemers mogelijk te maken, zij zijn immers de toekomst.Een MKB-loket per regio zou hier een goeie ondersteuning voor zijn. Ook vind ik het belangrijk dat jongeren een betaalbaar woningaanbod krijgen.Verder ga ik ook extra voor optimale bereikbaarheid door het opwaarderen van de autoweg N35 en de N36.

Vaak krijg ik de vraag 'Wat maakt Overijssel nou zo mooi?' En die vind ik heel makkelijk te beantwoorden. Opgroeien in een mooi dorp zoals Wierden, waar je veel mensen kent, houd je sociaal! Noaberschap is erg belangrijk in Wierden, het omkijken naar elkaar. Dat vind ik echt fantastisch, want we moeten het samen doen.

Ik ben er voor jou! Iedereen heeft een mening en daar moeten we met respect mee omgaan. Je bent op je best, als je bent wie je echt bent. Als je dicht bij jezelf blijft, bereik je het meest. Stem op mij, Annemiek Wassink, CDA lijst 1, nummer 17. Laat met jouw stem weten dat je geeft om de samenleving!

Meer berichten