Foto:

College stemt in met een bijdrage voor Regio FM

  Politiek

WIERDEN - Stichting Regio FM ontvangt 10.830 euro om hun rol als lokale omroep uit te voeren als zij voor 1 juni een toekomstplan presenteert dat voldoet aan de landelijke eisen. Daarnaast heeft college besloten om de 6000 euro subsidie die Regio FM heeft aangevraagd om hun financiële tekort op te vullen, niet toe te kennen.

De financiële bijdrage van 10.830 euro wordt uitbetaald in twee termijnen. Aan de betaling van de tweede termijn is als voorwaarde een toekomstplan verbonden. Regio FM moet daarin aan het college van burgemeester en wethouders laten zien hoe zij op de lange termijn een lokaal toereikend media aanbod gaan verzorgen. Het college ziet af van een overeenkomst die Regio FM wil sluiten om raadsvergaderingen uit te zenden. "Wij zien geen meerwaarde in het integraal uitzenden van de raadsvergaderingen zonder journalistieke duiding. De inwoners kunnen de raadsvergadering ook live volgen via de gemeentelijke website", legt burgemeester Henk Robben uit. "Regio FM moet zich richten op de toegevoegde journalistieke waarde die zij kunnen bieden, dat zouden wij graag terugzien in hun plan."

In 2018 was er sprake van een fusie van Regio FM met andere lokale omroepen die samen verder zouden gaan als RTV Reggestreek. De besluitvorming liet bij andere gemeenten op zich wachten waardoor een fusie per 1 januari niet haalbaar was. Tijdens dit proces heeft Regio FM aangegeven niet zelfstandig verder te kunnen, daarom vraagt het college nu om een toekomstplan.

Meer berichten