"Wanneer mag ik bij jullie langskomen om te praten over het mooie Wierden?", vraagt Dianne Harberink van de VVD Wierden-Enter.
"Wanneer mag ik bij jullie langskomen om te praten over het mooie Wierden?", vraagt Dianne Harberink van de VVD Wierden-Enter. (Foto: VVD Wierden-Enter)

Bakkie doen? Samen verder praten over onze mooie gemeente

  Politiek

door Dianne Harberink, schaduwfractie VVD Wierden-Enter

WIERDEN / ENTER - Zo vlak na de kerstdagen en met het begin van een gloednieuw jaar, heb ik het afgelopen jaar de revue eens laten passeren.

Politiek gezien is het een bevlogen jaar geweest. Waar begin 2018 er nog een evenwichtige coalitie was met drie partijen (en drie wethouders) werden dat na de verkiezingsuitslag twee partijen die ook gezamenlijk drie wethouders leveren.Dit betekent dat één partij twee wethouders levert, mijns inziens niet de meest wenselijke situatie. Je hoopt immers op een evenwichtig bestuur, bestaande uit een evenwichtige afspiegeling van de gegeven stemmen.Het effect daarvan is, dat er nu soms een soort van 'verlamming' lijkt plaats vinden in de gemeenteraadsvergaderingen.

Ruimte voor de niet-coalitiepartijen wordt niet of beperkt gegeven, waardoor deze oppositiepartijen dus op thema's feller zullen worden om toch gehoord te worden. Want ja, ook zij vertegenwoordigen inwoners van de gemeente Wierden!

In het kader van de bestuurlijke vernieuwing hoop ik vooral dat we over de partijgrenzen heen kunnen kijken en dat we ons met alle partijen kunnen focussen waarom we hier ook alweer zitten.We zitten hier namelijk voor jou als inwoner, en voor de toekomstige inwoner die hier ook met veel plezier wil wonen. Daar blijf ik mij onvermoeid voor inzetten.

Niet alleen vanwege de kerstgedachte of vanwege een goede start van het nieuwe jaar. Gewoon, omdat dit bij mijn liberale kernwaarden hoort. Ook doe ik niks liever dan met een kop koffie erbij praten over hoe het gaat in Wierden.

Wat mij betreft houden we op met 'wij-' en 'jullie-'discussies. Ik wil het anders vragen: wanneer ik mag ik bij je langskomen? Dan praten we verder over het mooie Wierden. Voor komend jaar en komende jaren. Bakkie doen?'

Meer berichten