Foto: Emely Meijerink NEW

Gemeente Wierden als warm bad voor nieuwe inwoners

  Politiek

door Emely Meijerink, fractiesecretaris NEW

WIERDEN / ENTER - Mij is gevraagd om een stukje te schrijven voor De Driehoek. Maar waar kan ik dan over schrijven? Een stelling, politiek onderwerp, mijn ervaringen met het onderwijs, de agrarische sector of over innoveren en co-creëren? Nee, het is tijd voor een compliment! Een compliment aan deze fijne gemeente en haar inwoners.

Waarom? Omdat ik vaak negatieve opmerkingen krijg wanneer ik enthousiast vertel dat ik naar de gemeente Wierden (Enter) ben verhuisd. 'Oei, dat is toch gesloten en gelovig? Die mensen liggen altijd dwars? Wat doe je nu in zo'n dorp vol tegenstellingen?'

Mijn ervaring is compleet anders. Wij mogen trots zijn op onze gemeente, voor mij voelt het als een warm bad! En dat is een compliment waard.

'Weten van aanpakken'
Dan toch even voorstellen: mijn naam is Emely Meijerink en ik woon sinds sinds 2014 aan de Rijssenseweg 38 in het fijne dorp Enter. Sinds kort ben ik secretaris van de fractie NEW.

In Enter weten ze van aanpakken, dus ik heb direct de vraag gekregen om een artikel te schrijven voor De Driehoek. 'Dan kan je je direct even voorstellen aan onze gemeente,' aldus onze fractievoorzitter Alfons Woolderink. Natuurlijk laat ik die kans niet lopen, mijn pen was toch nog roodgloeiend van de sinterklaasgedichten. Met vier pubers en twee jongvolwassenen in ons samengesteld gezin kun je wel los met het Sinterklaasfeest.

Direct thuis
Bijzonder was het toen mijn vier kinderen in 2014 mee mochten doen aan het houtdorp in Enter. Alleen in de weekenden wonen zij in Enter, ze gaan hier dus niet naar school. Het houtdorp is er voor alle Enterse jeugd. Dat waren wij niet gewend en met veel plezier hebben ze genoten van het houtdorp. Ze kenden niemand, maar voelden zich direct thuis. Dat is een voorbeeld van de gemeenschapszin en het warme bad van onze gemeente.

Hoe bijzonder is het dan ook de politieke partij NEW waar ik fractiesecretaris van mag zijn. Los van geloof, afkomst, beroep en achtergrond staan ze voor de burger. Voor, door en met inwoners maak je het leven in de gemeente beter. Politiek bedrijf je niet alleen, dat doe je samen.

Het meest typerend vond ik de poster van NEW tijdens de verkiezingen afgelopen voorjaar. Overal zag je maar één kopstuk op de poster, behalve bij NEW. Daar stond de hele ploeg op de poster. Dat is ook precies wat ik nog steeds ervaar bij NEW.

Misschien is het Twentse 'noaberschap' wel de onderliggende oorzaak van het warme bad dat ik tot op heden heb mogen ervaren in de gemeente Wierden.

Meer berichten