"Het lijkt ons als fractie een mooi welkomstgebaar om alle nieuwe inwoners een kleine attentie te geven", zegt Riet Eshuis.
"Het lijkt ons als fractie een mooi welkomstgebaar om alle nieuwe inwoners een kleine attentie te geven", zegt Riet Eshuis. (Foto: ChristenUnie)

Welkom Wierden: gastvrije gemeente?

  Politiek

door Riet Eshuis, ChristenUnie Wierden-Enter

WIERDEN - Onlangs werd ik aangesproken door mensen die recent in Wierden zijn komen wonen. Zij gaven aan dat de informatievoorziening vanuit de gemeente heel karig of eigenlijk niet aanwezig was. Zelfs niet toen ze uit eigen beweging een plattegrond gingen halen. Dat lijkt mij niet passen bij een gastvrije gemeente als Wierden, maar ook niet passen bij de inzet die we plegen met 'Welkom Wierden'. We willen onze inwoners toch betrekken? Dan moeten we ook nieuwe inwoners hier mee kennis laten maken.

Goed gastheerschap helpt mensen op weg. En al hebben we geen geprinte gemeentegidsjes meer, we kunnen nieuwe inwoners wel op weg helpen met het vinden van de website wierden.nl of wierdenikpraatmee.nl. Leuk op een muismat. Doe daar standaard een plattegrond bij, maak het nog leuker met een fiets- of wandelroute door onze mooie plattelandsgemeente, met leuke een welkomstaanbieding van onze ondernemers, de afvalkalender van Twente Milieu, een kaartje voor De Kolk en maak het compleet met een vuilgrijpertje van de ChristenUnie.

Welkomstgebaar
Het lijkt ons als fractie een mooi welkomstgebaar voor alle nieuwe inwoners in onze gemeente. Attent om te ontvangen en naar ons idee hoeft dit niet echt veel te kosten. Daarom zullen wij bij de begrotingsbehandeling een motie (voorstel) indienen om dit voor Wierden in te gaan zetten. Het voorstel is dat alle nieuwvestigers bij inschrijving een welkomstpakket krijgen. En wie hier geen behoefte aan heeft, omdat ze de weg wel weten te vinden, mag dit natuurlijk afslaan.

Trots
Voor de echte nieuwe inwoners laat het zien dat we als Wierden trots zijn op ons voorzieningenniveau, ons buitengebied en op onze ondernemers.Door dit enthousiast kenbaar te maken, hopen wij dat deze mensen zich ook gaan aanmelden op wierdenikpraatmee.nl of zelfs gaan meedoen met de plaatselijke politiek.

Kans
Als ChristenUnie hebben wij een gastvrije gemeente voor ogen die met een kleine attentie nieuwe inwoners van Wierden graag op weg helpt.Daaraan kunnen meerdere partijen een positieve bijdrage leveren en wellicht vertaalt dat zich in meedenken en meepraten van onze nieuwe inwoners.Wat ons betreft laten wij deze kans niet schieten.

'Welkom in Wierden'
Vandaar onze motie 'Welkom in Wierden' bij de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad op dinsdagavond 6 november.Benieuwd naar de afloop? Kijk dan mee via de website van de gemeente.

Meer berichten