Martin Braamhaar: "Het is zaak dat de gemeente creatief te werk gaat voor een tijdig vervolg op fase 1 van Berghorst."
Martin Braamhaar: "Het is zaak dat de gemeente creatief te werk gaat voor een tijdig vervolg op fase 1 van Berghorst." (Foto: CDA Wierden-Enter)

Stelling van Martin Braamhaar: aan de slag met tweede fase Berghorst

  Politiek

door CDA Wierden-Enter

WIERDEN / ENTER - Het is noodzakelijk om de voorbereiding van de ontwikkeling van de tweede fase van de Berghorst in Enter op te pakken. Dat vindt Martin Braamhaar, raadslid van CDA Wierden - Enter in de Wierdense gemeenteraad.

Hij mist dit onderdeel in de huidige voorstellen van het college van B&W aan de raad. Die voorstellen zijn vastgelegd in de begroting 2019 en de nota meerjarenbeleid 2019 – 2022. In de raadsvergadering van dinsdag 6 november komt de CDA-fractie met een voorstel op dit punt.

Op slot
Braamhaar: "Ook in deze gemeente zit de woningmarkt behoorlijk op slot. In Wierden wordt momenteel nog gebouwd in het Zuidbroek, maar in Enter worden de laatste kavels in de eerste fase van de Berghorst uitgegeven."

Volgens Braamhaar is het zaak de voorbereiding voor het vervolg nu op te pakken. "Anders lopen we het gevaar dat er een te lange periode van stilstand ontstaat in de komende jaren." In Enter staan op dit moment de tweede fase van het Middenplein en enkele inbreidingsplannen op de rol, maar dat lijkt Braamhaar onvoldoende om in de lokale behoefte te voorzien.

Passen en meten
Aan de ene kant is het voor de gemeente Wierden passen en meten om binnen de woonafspraken met de Provincie Overijssel te blijven. Braamhaar: "Maar anderzijds roept minister Ollongren de gemeenten ook op om meer woningen te bouwen. Volgens haar moeten gemeenten tempo maken met de bouw van nieuwe woningen. Het mag allemaal wel wat sneller, volgens de minister."

Voortvarend
"Het is dus zaak dat de gemeente Wierden voortvarend de voorbereiding voor Berghorst fase 2 oppakt en creatief te werk gaat om een tijdig vervolg op fase 1 mogelijk te maken." In de verkiezingscampagne was wonen één van de speerpunten van het CDA. Wat Braamhaar betreft is dit dus een speerpunt met hoge urgentie. De raadsvergadering waarin de begroting en de nota meerjarenbeleid worden behandeld staat gepland op dinsdag 6 november vanaf 13.30 uur.

Welkom
De vergadering wordt uitgezonden via de website van de gemeente en RegioFM. Braamhaar: "Inwoners zijn natuurlijk ook van harte welkom in de raadszaal om de behandeling bij te wonen en kennis te nemen van de voorstellen van de CDA-fractie." Kijk voor meer informatie over het CDA Wierden-Enter op de website.

Meer berichten