Raadslid Tjeerd Koetje: "Ik ben er van overtuigd dat na de vakantie iedereen weer veel zin heeft om aan de slag te gaan."
Raadslid Tjeerd Koetje: "Ik ben er van overtuigd dat na de vakantie iedereen weer veel zin heeft om aan de slag te gaan." (Foto: NEW)

Vakantietijd: er is genoeg te beleven

  Politiek

door Tjeerd Koetje, raadslid Nieuw Enter Wierden

Voor veel mensen is het bijna zover: vakantie. Tijd om de caravan te pakken en met zijn allen massaal naar Frankrijk te rijden, het vliegtuig naar Griekenland te pakken of wellicht met een tent richting camping te trekken. Lekker thuis blijven kan natuurlijk ook. Je hebt in ieder geval tijd. Tijd om actief bezig te zijn of juist even helemaal niks. Tijd die je zelf kan indelen. De wekker heeft niet zo'n strak schema en 's avonds zit je nog iets langer buiten. Heerlijk.

WIERDEN/ENTER - Voor het vakantiegevoel hoef je onze gemeente niet uit. Zowel wat betreft natuur, bezienswaardigheden als horeca is er genoeg te beleven. Ook is er elke week wel een evenement. In Notter en Zuna is het midzomerfeest al achter de rug en in Wierden is volgende week de Wiezo. In Ypelo was er Muziek aan het Water en in Enter is er natuurlijk de jaarlijkse pony- en paardenmarkt. Wat er nog meer te doen is binnen onze gemeente, staat overzichtelijk weergegeven in de agenda op de website van Tourist Info Wierden-Enter. Nu hopen dat het weer zo goed blijft als dat het de laatste tijd is.

Deze week is de laatste raadsvergadering, dus wij hebben ook bijna vakantie. Een goed moment om jezelf weer even helemaal op te laden na een hectische periode van verkiezingen, coalitievorming en een inwerkprogramma. Overigens wel een hele leuke en leerzame periode die enerzijds energie vroeg, maar ook veel energie gaf. Ik ben er dan ook van overtuigd dat na de vakantie iedereen weer veel zin heeft om aan de slag te gaan.

Naast de openingstijden van het gemeentehuis, is er in de vakantieperiode nog iets aangepast. Er wordt dan namelijk niks ter inzage gelegd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een wijziging in een bestemmingsplan. Zoiets wordt kenbaar gemaakt en vervolgens ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen daar dan wat van te vinden en hebben de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen. Omdat er in de vakantieperiode veel mensen afwezig zijn, hebben we als raad afgesproken dat er in die periode niks ter inzage wordt gelegd. Naar ons idee wel zo eerlijk.

Het is eerst tijd om optimaal te genieten van waar ongetwijfeld iedereen naar uitkijkt. Daarom, namens de gehele fractie NEW: een hele fijne vakantie!

Meer berichten