Logo dedriehoek.net


'Herstel geloofwaardigheid politiek'

  Politiek

WIERDEN - "De verkiezingen voor de gemeenteraad in 2018 kunnen zorgdragen voor het herstel van de geloofwaardigheid van de politiek." Dat is de stelling van Jos van Maasacker van de eenmansfractie Sociaal Liberaal '14.

"In 2017 staat de geloofwaardigheid van de politiek op het spel. Dat raakt alle burgers en helaas velen dreigen af te haken. Dat komt omdat we nog steeds met de nasleep van de Tweede Kamerverkiezingen te maken hebben maar ook door ontwikkelingen op het wereldtoneel", aldus Van Maasacker.

"Ik heb hoopvol gestemd op 15 maart 2017. Gestemd op een van de drie partijen die het "motorblok" moeten gaan vormen van het nieuwe kabinet. De stembusuitslag mag dan wel complex zijn, toch vind ik het vervelend dat ze daar in Den Haag al zo lange tijd om elkaar aan het dansen zijn en dat het zicht op een nieuw kabinet uit beeld lijkt te raken. Ik heb hoopvol gestemd, ik ben het echter niet meer."

"Wat er allemaal gebeurt in de USA met de heer Trump grenst aan het ongelooflijke. Tegenstanders worden daar te kijk gezet als "schurken, leugenaars, mensen die lekken, de pers die "fake" nieuws verzint etcetera". De machtigste man van het machtigste land die er zo'n zooitje van maakt. Schandaal na schandaal. Rusland beïnvloedt de keuze van de kiezer. Verkiezingen worden gedomineerd door een hackende overheid: eentje die via computer inbreekt bij politieke tegenstanders. Alles wordt ontkend natuurlijk."

"Het Verenigd Koninkrijk: Mevrouw May wil een groter mandaat om de Brexit goed te kunnen uitvoeren. Ook daar een zooitje. Meerderheid kwijt: dan maar regeren met een klein Noord-Iers partijtje. "Om maar verder te kunnen". Premier May pakt het signaal van de kiezer niet op. Meer met macht bezig dan met de burgers die getroffen zijn door een brandende flat. Geeft ook al geen vertrouwen in de politiek."

"In onze gemeente staan ook verkiezingen voor de deur. Laten we hopen dat onze burgers in Wierden het vertrouwen in de politiek nog niet kwijt zijn. S+L 14 werkt er elke dag aan om door middel van eerlijke, goed onderlegde politiek op basis van argumenten de standpunten over te brengen. Soms gaat het weleens hard tegen hard. Ook in Wierden. Maar uiteindelijk doen we het in Wierden zo slecht nog niet. Vanuit het hele land zijn de ogen gericht op Wierden. Want….het is er goed wonen, goed werken, we hebben een prachtige groene omgeving. Houden zo!"

Jos van Maasacker

Reageer als eerste
Meer berichten