Logo dedriehoek.net


<p>Raadslid Jantine Langenhof: &quot;Politiek is een mooi vak. Je mag in gesprek gaan met een grote diversiteit aan mensen en je mag bijdragen aan een groter plaatje.&quot; (Foto: CDA Wierden-Enter)&nbsp;</p>

Raadslid Jantine Langenhof: "Politiek is een mooi vak. Je mag in gesprek gaan met een grote diversiteit aan mensen en je mag bijdragen aan een groter plaatje." (Foto: CDA Wierden-Enter) 

(Foto: CDA Wierden-Enter)

'Politiek is echt een prachtig vak!'

  Politiek

“Sinds maart 2018 zit ik in de raad namens het CDA Wierden-Enter. Ik maak deel uit van een mooie actieve club mensen waar ik graag mee samenwerk en veel vertrouwen in heb. Mensen die, ieder voor zich, onderdeel uitmaken van de dagelijkse maatschappij en daardoor als raadslid korte lijnen hebben met de inwoners van onze prachtige gemeente Wierden.” Aan het woord is Jantine Langenhof, raadslid CDA Wierden-Enter.

door CDA Wierden-Enter

WIERDEN / ENTER - “Naast het zijn van politicus heb ik een baan. Je hoeft niet per se een baan te hebben, je kunt ook vrijwilligerswerk doen, nog studeren, gepensioneerd zijn, een eigen bedrijf hebben of bij een vereniging aangesloten zijn als je in de politiek wilt. Ik denk wel dat je, om een goede volksvertegenwoordiger te zijn, met beide benen in de samenleving moet staan. Sta je niet met je voeten in de ‘realiteit’ van het normale leven, dan mis je vaak de realistische vertaalslag vanuit de gemeente richting de inwoners, terwijl de plannen doorgaans wel uit idealisme zijn ontstaan. Je bent de ogen en oren voor de samenleving en vertaald dat wat speelt in de samenleving naar het gemeentewerk.”

Uit de samenleving
“Hoe ik er tegenaan kijk, moeten volksvertegenwoordigers vooral uit zoveel mogelijk hoeken en gaten van de samenleving komen. Dus studenten, mensen in loondienst, vrijwilligers, gepensioneerden, werklozen, ondernemers, mannen, vrouwen, mensen met of zonder een Nederlandse achtergrond, mensen in de zorg, de industrie, het onderwijs, de landbouw, etcetera. Maar hoe krijgen we deze mensen enthousiast om mee te willen doen in de politiek? Om beleid te toetsen aan de werkelijkheid, kaders mee te geven die ook werken en volop in contact te staan met de inwoners zodat we het allemaal een beetje makkelijk maken voor u en mij?”

Bijdragen
“Politiek is echt een prachtig vak. Je mag strijden voor idealen, in gesprek gaan met een grote diversiteit aan mensen en je mag bijdragen aan een groter plaatje, of soms zijn het zelfs de kleine bijdragen die het hem doen. Er is wel een andere kant van de medaille. Dat is de tijd die het kost. Voor de gemeentepolitiek moet je per week minimaal 14 tot 16 uur en vaak nog wel meer uren beschikbaar hebben voor voorbereiden (veel lezen) en bijwonen van vergaderingen, informatieavonden over verschillende thema’s, contacten met inwoners, bezoeken van verenigingen en stichtingen en bedrijven en bijblijven waar het gaat om regionale en landelijke ontwikkelingen. Dat is al een hele kluif als je regelmaat in je leven hebt. Voor jongeren komt er nog wat extra’s bij kijken. Werk neemt veel tijd in beslag en probeer het raadswerk dan maar eens te combineren met alle aandacht die een jong gezin vereist naast je werk of als je net van school komt.”

Oproep
Langenhof: “Als je het goed wilt doen, dan is tijd en aandacht echt een dilemma. Zie dan maar eens goede mensen te vinden die de politiek in willen. Dat is wel iets waar ik me zorgen om maak voor de toekomst. Ik heb hiervoor niet direct een oplossing voor handen, maar ik wil graag de oproep doen aan iedereen die belangstelling heeft dat je altijd in gesprek kunt gaan met mij of mijn collega’s. In gesprek om te verkennen of het bij je past of hoe je op een andere wijze kunt bijdragen aan dat wat er speelt in onze prachtige gemeente Wierden.”

Uitgangspunten
CDA Wierden-Enter is een zogeheten ‘middenpartij’. De partij heeft de volgende uitgangspunten:
1. Rentmeesterschap: zorg voor natuur en cultuur.
2. Gespreide verantwoordelijkheid: politiek verbinden met de maatschappij en vice versa.
3. Publieke gerechtigheid: staan voor bescherming en menselijke waardigheid.
4. Solidariteit: onderlinge verbondenheid versterken.

Contact
Heb je interesse om iets in de politiek te doen of wil je iets wat je bezighoudt delen, neem dan contact op via fractie@cdawierdenenter.nl . We gaan graag het gesprek aan. Je kunt ook, vrijblijvend, meelopen. Eerst meer weten? Neem dan een kijkje op de website of Facebookpagina van de partij. 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten