<p>De fractie NEW wil ook in deze tijd graag in contact blijven met inwoners, bedrijven en verenigingen. (Eigen foto)&nbsp;</p>

De fractie NEW wil ook in deze tijd graag in contact blijven met inwoners, bedrijven en verenigingen. (Eigen foto) 

(Foto: NEW)

'Belangrijk om in contact te blijven'

  Politiek

door NEW

Ons dagelijks leven staat al ongeveer een half jaar lang op de kop. Nog steeds zijn we zoekende en passen we ons aan. Dat is niet altijd leuk en ook niet altijd even makkelijk. Maar we moeten het er mee doen.

WIERDEN / ENTER - Er wordt massaal thuisgewerkt en dat gaat goed. De moderne techniek zorgt dat we goed op afstand met elkaar kunnen communiceren. De verwachtingen zijn dat ook na de coronacrisis veel mensen (deels) thuis gaan werken.

De raadsvergadering doen wij wel weer fysiek maar ook daar zijn maatregelen getroffen. Alleen de woordvoerders van het agendapunt zitten bij de microfoon, de andere raadsleden zitten achter in de zaal. Ieder aan een aparte tafel met veel ruimte ertussen. Ook kan er helaas nog geen publiek bij zijn. De vergaderingen zijn wel gewoon openbaar en te volgen via de website van de gemeente: www.wierden.nl

En hoewel de mens creatief is en we ons goed kunnen aanpassen aan extra maatregelen en een nieuwe omgeving, is het anders. Iemand feliciteren of condoleren zonder een hand te kunnen schudden of een kus te geven. Het voelt raar. Vergaderen met je collega’s via Zoom en Skype gaat best prima, maar toch mis je wat. De non-verbale communicatie is niet goed mogelijk en daardoor krijgt het gesprek een andere lading en is er vaker dan normaal sprake van miscommunicatie.

Toch mag dat allemaal geen reden zijn om het niet te doen. Om te denken ‘laat dan maar’. De coronacrisis vraagt soms om een andere aanpak, maar er mag geen kloof ontstaan. Juist nu is het belangrijk om met elkaar in contact te blijven. Met familie, buren en collega’s. Ook als fractie NEW blijven we graag in contact met inwoners, bedrijven en verenigingen. Blijf ons vertellen wat je bezig houdt. Geef advies of vraag advies. Laat je mening horen.

Onze contactgegevens vind je op onze website. En het hoeft echt niet allemaal digitaal en op afstand. Iets bespreken op locatie of aan de keukentafel kan ook écht nog wel, maar wel volgens de geldende richtlijnen.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Enter Wierden en contactgegevens op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden