Logo dedriehoek.net


Jeffrey Rouwenhorst: "Als de gemeenteraad instemt met mijn voordracht, zal ik zo spoedig mogelijk ook woonachtig zijn in Wierden." (Eigen foto)
Jeffrey Rouwenhorst: "Als de gemeenteraad instemt met mijn voordracht, zal ik zo spoedig mogelijk ook woonachtig zijn in Wierden." (Eigen foto)

Jeffrey Rouwenhorst is tijdelijke vervanger wethouder Eric Braamhaar

  Ingezonden

Wethouder Braamhaar is sinds 9 juni afwezig door ziekte. Omdat er op korte termijn geen duidelijkheid zal zijn over wanneer hij zijn werkzaamheden weer zou kunnen hervatten, is NEW – mede ook op verzoek van het college van B&W - op zoek gegaan naar een tijdelijke vervanger en heeft deze gevonden in Jeffrey Rouwenhorst.

WIERDEN - De portefeuilles van Eric Braamhaar zijn direct na zijn afwezigheid overgenomen door de overige leden van het college van B&W. Na de benoeming door de gemeenteraad van Wierden, zal Jeffrey namens NEW de volledige portefeuille van Eric Braamhaar overnemen. De gemeenteraad zal hierover besluiten op dinsdag 8 september in een al geplande vergadering.

Jeffrey is 28 jaar oud en heeft zowel een master bestuurskunde als bedrijfskunde afgerond aan de Universiteit Twente. Op dit moment is hij werkzaam in het Sociaal Domein bij gemeente Twenterand. Tevens is hij raadslid en fractievoorzitter van een lokale partij in de gemeente Haaksbergen. NEW heeft om meerdere redenen voor Jeffrey gekozen: zijn academische achtergrond op zowel bestuurskundig als bedrijfskundig vlak, zijn kennis en ervaring van het Sociaal Domein en zijn politieke ervaring in een soortgelijke gemeente als Wierden. Tenslotte biedt zijn leeftijd een brug naar de jeugd binnen deze gemeente.

"Al vrij snel kwam ik tot de conclusie dat de standpunten en het DNA van NEW goed aansluiten bij mijn eigen persoonlijke overtuiging en standpunten," aldus Jeffrey. "Het is een lokale politieke partij, waarbij ik vooral gemerkt heb dat het een heel diverse groep van mensen is - van jong tot oud - die zich inzetten voor een mooiere gemeente Wierden. Het is dan ook een grote eer dat ik door NEW ben gevraagd voor het vervullen van deze geweldige uitdaging in deze prachtige gemeente. Ik wens Eric veel beterschap toe en zal vanuit deze rol mijn uiterste best doen om hem zo goed mogelijk te vervangen en de kernwaarden van NEW vanuit het college van B&W uit te dragen. Als de gemeenteraad instemt met mijn voordracht, zal ik zo spoedig mogelijk ook woonachtig zijn in Wierden. Kortom, ik kijk uit naar de kennismaking en heb er heel veel zin aan om samen met de inwoners, verenigingen, instellingen en ondernemers, raad, college en de ambtelijke organisatie aan de slag te gaan voor deze mooie gemeente."

Fractievoorzitter Cindy ter Riet: “Het is heel erg jammer dat Eric Braamhaar door ziekte is uitgevallen. Wij wensen hem veel beterschap toe en onderhouden goede contacten met hem. Zijn energie zal de aankomende periode volledig gericht zijn op zijn herstel. Wij zijn blij dat Jeffrey zijn tijdelijke vervanger wil worden. Vanuit zijn huidige functie kent Jeffrey het Sociaal Domein en hij is een ambitieuze, intelligente jongeman die al vanaf zijn jonge jaren geïnteresseerd is in het openbaar bestuur. Het is fijn dat Jeffrey vanuit zichzelf al de keuze voor Wierden en NEW had gemaakt en wij de afgelopen periode al kennis met elkaar hebben mogen maken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zijn aanstelling een succes zal zijn.”

Nieuwsoverzicht

Meer berichten