Op stap in natuurgebied De Doorbraak


Deelnemers wandelen onder leiding van een landschapsgids twee uur door dit natuurgebied. (Foto: Loekie van Tweel)
Deelnemers wandelen onder leiding van een landschapsgids twee uur door dit natuurgebied. (Foto: Loekie van Tweel)

Op stap in natuurgebied De Doorbraak

  Ingezonden

Landschap Overijssel houdt op vrijdag 31 juli een 'Op stap'-voorjaarswandeling door natuurgebied De Doorbraak. Onder leiding van een landschapsgids wandelen deelnemers ongeveer twee uur door dit mooie, waterrijke gebied.

door Landschap Overijssel

YPELO - De Doorbraak is een 14 kilometer lange nieuw gegraven watergang tussen de Loolee bij Almelo en de Exosche Aa in Ypelo bij Wierden. In de brede ecologische zones aan weerszijden van de beek ontstaat prachtige natuur.

Ga tijdens deze Op Stap tocht mee met een landschapsgids die je op bijzondere plekken langs De Doorbraak, die nog volop in ontwikkeling is, zal leiden. Tijdens deze Op Stap-excursie is het gebied vanaf Ypelo aan de beurt. Het betreft een wandeling van ongeveer twee uur. Onderweg zal regelmatig worden gestopt zodat de gids bijzondere details kan vertellen.

Praktisch
De kosten bedragen 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel, of van één van de twaalf andere Landschappen, dan nemen zij op vertoon van hun pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Omdat het op sommige plaatsen kwetsbare natuur betreft is de groepsgrootte beperkt en dien je je van te voren aan te melden.

Dit kan via de website van Landschap Overijssel. Na opgave ontvang je een bevestiging met de exacte startplaats en tijd van deze avondwandeling.

Maatregelen
Ook tijdens deze wandelingen wordt gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus. Iedereen houdt 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan, anders kan je niet meelopen. Mensen die hoesten, verkouden zijn, koorts hebben of een gezinslid hebben met koorts moeten thuisblijven.  Op de website van Landschap Overijssel is hierover meer informatie te vinden.

Beschermen
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven is online te vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden