Tijdens de tocht vertelt een landschapsgids ook over de cultuurhistorie langs de Regge. (Foto ter illustratie / Van Gaalen Media)
Tijdens de tocht vertelt een landschapsgids ook over de cultuurhistorie langs de Regge. (Foto ter illustratie / Van Gaalen Media)

Bijzondere excursie langs de Regge

  Ingezonden

Landschap Overijssel verzorgt een bijzondere ‘Op Stap’ excursies langs de Regge. Zondag 19 juli is er in de middaguren een wandelexcursie vanuit Wierden, waarbij deelnemers meer te weten komen over dit mooie gebied.

WIERDEN - Na aanmelding ontvangen wandelaars de exacte startlocatie en tijd. Bij de excursie kan men genieten van de Regge en haar omgeving. Onderweg geeft een landschapsgids uitleg over de flora en fauna en cultuurhistorie langs de Regge. Dit waterrijke gebied is de leefomgeving van veel bijzondere vogels, zoals de ijsvogel. Daarnaast treffen mensen een grote diversiteit van planten en bomen waar de gidsen meer over kunnen vertellen. Stevige, waterdichte schoenen zijn een goed idee tijdens deze excursie in dit natte gebied.

Praktisch
Voor deze wandelexcursies zijn de kosten 5 euro per volwassene en 2,50 euro per kind. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen mogen op vertoon van hun pasje gratis meedoen.

De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.
De starttijd krijgen wandelaars na aanmelding. De wandeling duurt zo’n twee uur. Deze wandeling vindt ook plaats op 23 augustus 2020.

Corona
Ook tijdens onze wandelingen wordt er rekening gehouden met de maatregelen rondom het coronavirus. Er wordt anderhalve meter afstand gehouden. Per wandeling kan er daarom een beperkt aantal mensen mee. Daarom is het vooraf aanmelden via de website verplicht. Zonder aanmelding kun je niet mee. Bij hoesten, verkoudheid of koorts van de deelnemer of gezinslid moet men thuis blijven.

Beschermen en ontwikkelen
Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie over de wandelexcursies op de website van Landschap Overijssel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden