De Culturele Raad Wierden organiseerde in juli 2019 voor de tweede keer het winkelcabaretfestival Weird. (Foto: Van Gaalen Media)
De Culturele Raad Wierden organiseerde in juli 2019 voor de tweede keer het winkelcabaretfestival Weird. (Foto: Van Gaalen Media)

Inwoners praten mee over cultuurbeleid

  Ingezonden

door de gemeente Wierden

De gemeente Wierden is op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij cultuur in de gemeente Wierden, die er ideeën en of een mening over hebben. De gemeente Wierden wil namelijk hun cultuurbeleid actualiseren, en zijn op zoek naar mensen die daarvoor input willen leveren.

WIERDEN - Vanaf februari tot de zomer van dit jaar waren er bijeenkomsten gepland. In februari vond de eerste bijeenkomst plaats, maar vanaf medio maart vervielen door de coronamaatregelen de overige bijeenkomsten. De gemeente wil graag de draad weer oppakken en gaat gebruik maken van een videoplatform.

De videobijeenkomsten zijn op donderdag 18 juni, 25 juni, 2 juli en 23 juli aanvang 19.30 uur. In elke bijeenkomst wordt een ander thema besproken en tijdens de laatste bijeenkomst leggen zij een conceptversie van het nieuwe beleid voor. Iedereen kan zelf kiezen hoeveel bijeenkomsten ze willen volgen – maar ze hopen dat iedereen bij meerdere bijeenkomsten aanwezig kunnen zijn.

Uitvoeringsagenda
Na deze bijeenkomsten vinden er in het najaar bijeenkomsten plaats waar ze gezamenlijk, als onderdeel van de visienota, de uitvoeringsagenda 2021 gaan opstellen. Zodra deze data bekend zijn wordt dit bekend gemaakt via de communicatiekanalen van de gemeente Wierden.

Meer informatie
Aanmelden voor de diverse bijeenkomsten kan via cultuurbeleid@wierden.nl. Zie ook www.wierden.nl/cultuur. Mensen met vragen kunnen contact opnemen met cultuurmakelaar Eléon de Haas via cultuurbeleid@wierden.nl.

Ook kunnen mensen die op één of meerdere avonden niet kunnen meepraten maar wel ideeën, tips of aanvullende informatie hebben over een bepaald thema kunnen dit mailen naar  cultuurbeleid@wierden.nl.

Bijeenkomsten
De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 18 juni. In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zal deze bijeenkomst via video plaatsvinden. Het thema is het huidige culturele aanbod en (eventueel) ontbrekend cultuuraanbod. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.
De derde bijeenkomst gaat over de positie van onze gemeente met betrekking tot kunst en cultuur. Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 juni van 19.30 tot 21.00 uur via Zoom. Aanmelden kan tot 23 juni.

Ook de vierde bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Op donderdag 2 juli van 19.30 tot 21.00 uur komt het thema cultureel ondernemerschap aan bod. Er is aandacht voor de verhouding tussen beschikbare middelen en de doelen die we met kunst en cultuur willen nastreven. Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 30 juni.

De laatste Zoom-bijeenkomst staat gepland op 23 juli van 19.30 tot 21.00 uur. Deze keer draait het om inzage en bespreken van de concept-visienota Kunst & Cultuur Wierden. Aanmelden kan tot 21 juli.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden