Voor de hoogstambrigade is IVN Rijssen-Enter ook op zoek naar versterking. (Foto ter illustratie / Van Gaalen Media)
Voor de hoogstambrigade is IVN Rijssen-Enter ook op zoek naar versterking. (Foto ter illustratie / Van Gaalen Media)

IVN Rijssen-Enter is op zoek naar meer helpende handen

  Ingezonden

IVN Rijssen-Enter is op zoek naar versterking van de weidevogelwerkgroep, hoogstambrigade, het team van de paddentrek en informatieboerderij 'n Witten in Markelo.

RIJSSEN / ENTER - Weidevogels zijn niet meer weg te denken uit ons landschap. Kievitten, grutto's, maar ook de wulp en de tureluur zijn er tot op heden nog. Maar dit kan over niet al te lange tijd wel eens drastisch veranderen, want het gaat slecht met de weidevogels. IVN Rijssen-Enter is altijd op zoek naar enthousiaste mensen die de nesten en weidevogels in de Ligtenberg, Overtoom en het Middelveen inventariseren en bescherming bieden. Ook inventariseren zij de patrijzen in dit gebied in samenwerking met de WBE West-Twente.

Hoogstambrigade
De werkgroep hoogstambrigade voert met name in het winterseizoen onderhoudswerkzaamheden in het landschap uit. Hoogstamvruchtbomen worden gesnoeid zodat ze gezond en vruchtbaar blijven. Dit kunnen vruchtbomen in boomgaarden zijn, maar ook particuliere tuinen zijn. Deze werkgroep is opgericht in samenwerking met Natuur en Milieu (Wierden) en Landschap Overijssel.

Paddentrek
In Holten aan de Broekweg wordt ieder jaar een paddenwand opgezet. Dit omdat op deze plek een paddentrek plaatsvind. De padden willen de Broekweg oversteken. Ze zijn dan erg traag door de kou en worden anders massaal doodgereden. Ook vrijwilligers van het IVN Rijssen-Enter helpen bij het legen van de emmers waar de padden in vallen.

Informatieboerderij
Op de dagcamping, aan de Borkeldweg 17 in Markelo ligt de Informatieboerderij ’n Witten. De boerderij is gelegen in het natuurgebied de Borkeld, tussen Rijssen, Holten en Markelo. Hier is een permanente tentoonstelling over het omliggende natuurgebied. Daarnaast is er een zwerfstenenverzameling, een herkenningstuin en nectarkroeg. De boerderij is gedurende 1 mei tot en met eind oktober voor het publiek geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Bezoekers worden dan verwelkomd door een vrijwilliger.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden