Evenmens maakt voor het webinar gebruik van het programma Zoom. (Foto: Van Gaalen Media)
Evenmens maakt voor het webinar gebruik van het programma Zoom. (Foto: Van Gaalen Media)

Evenmens houdt bijeenkomst over autisme

  Ingezonden

door Evenmens

Evenmens houdt op vrijdag 26 juni een online bijeenkomst over autisme en communicatie. Dit webinar is bedoeld voor ouders van een kind met autisme, mensen met (vermoeden van) autisme, mantelzorgers, professionals en andere belangstellenden. Nynke Zuurmond vertelt haar verhaal. Tussendoor hebben deelnemers de mogelijkheid om via de chatfunctie vragen te stellen.

WIERDEN - Nynke Zuurmond is ervaringsdeskundige, ambulant hulpverlener en trainer op gebied van autisme. Zij is moeder van twee kinderen. Haar oudste zoon heeft ASS en ook zijzelf heeft vijf jaar geleden de diagnose autisme gekregen.

Meer bekendheid
Jarenlang heeft Nynke diverse vormen van begeleiding gehad en pas na haar diagnose kreeg ze de juiste begeleiding. Met heel hard werken, en veel zelfkennis, werkt ze nu als zelfstandige en is het haar missie om meer bekendheid te geven over autisme en vooral autisme bij vrouwen.

Haar wereld is sinds haar diagnose ontzettend veranderd. Ze kan nu gelukkig zeggen dat ze haar leven heeft kunnen ombuigen van ‘overleven' naar 'echt kunnen leven’ en die ervaringen wil ze graag delen.

Praktisch
Het webinar begint om 14.00 en eindigt om 15.00 uur. Evenmens maakt hiervoor gebruik van Zoom.
Na aanmelding ontvangen deelnemers een ID om mee te kunnen doen via hun eigen computer, telefoon of tablet. Evenmens realiseert zich goed dat niet alle organisaties het gebruik van Zoom toestaan. Daarom zorgen zij ervoor dat het webinar opgenomen wordt, zodat iedereen dit op de website van de Evenmens terug kan kijken.

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan tot met 23 juni bij Herma Spoolder via hspoolder@evenmens.nl. Na aanmelding ontvangen deelnemers een mail met uitgebreide instructie met link en/of inlogcode met bijpassend wachtwoord, waarmee zij op het betreffende tijdstip kunnen inloggen.

Vragen beantwoorden
Evenmens heeft ook een doorverwijzende functie. Mensen die zelf de diagnose ASS hebben of zorgen voor een naaste met autisme kunnen bij Evenmens terecht met vragen. Ook hierop kunnen zij antwoord geven en desgewenst doorverwijzen. Een aantal mensen zitten tijdens en na afloop van het webinar klaar om vragen te beantwoorden. Wanneer wenselijk sturen medewerkers de vragen en antwoorden per mail toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden