Foto: Jolien van Gaalen

Vervolg inspraak herinrichting Dorpsstraat schriftelijk

  Ingezonden

Om vertraging van de werkzaamheden aan de Dorpsstraat te voorkomen, wordt de inspraak over het ontwerp van het zuidelijke deel (Athanasiastraat tot en met Werfstaat) op afstand georganiseerd. De beperkingen rondom het coronavirus laten het niet toe om op korte termijn een fysieke bijeenkomst te organiseren waarbij inwoners de plannen kunnen bekijken.

ENTER - “Ontzettend vervelend dat we niet persoonlijk in gesprek kunnen met inwoners en ondernemers om het ontwerp te bespreken, maar we doen er alles aan zodat mensen op een laagdrempelige manier hun mening kunnen geven over het voorlopig ontwerp”, vertelt wethouder Johan Coes. Alle belanghebbenden ontvangen een brief met het ontwerp en een reactieformulier. Daarnaast wordt het ontwerp op bouwborden op het Dorpsplein in Enter getoond en zijn er verschillende manieren om digitaal de plannen in te zien. “Nu er veel evenementen niet doorgaan vanwege het coronavirus, is er alle ruimte om de werkzaamheden aan de Dorpsstraat uit te voeren en is de overlast beperkt.”

Reageren tot en met 29 juni
Inwoners en ondernemers kunnen tot en met maandag 29 juni schriftelijk hun reactie doorgeven. Daarna worden de zienswijzen verwerkt en wordt het voorlopig ontwerp voor het zuidelijke deel ter vaststelling voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Het ontwerp voor de herinrichting van het noordelijke deel (van Werfstraat tot Bornerbroekseweg) is onlangs al vastgesteld. Daar komen meer bomen in het nieuwe straatbeeld en het aantal plekken om fietsen te stallen bij horecazaken wordt uitgebreid. Ten behoeve van de verkeersveiligheid wordt de gehele rijbaan 5,50 meter breed.

App
Op de website van de gemeente en via de app ‘Dorpsstraat Enter’ kan iedereen de ontwerpen bekijken. Als zij de app op hun telefoon of tablet installeert, ontvangen zij ook berichten over wegafsluitingen en omleidingen in verband met de werkzaamheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden