WVC Volley heeft inmiddels ruim 320 leden. (Foto's: Jan van den Noort)
WVC Volley heeft inmiddels ruim 320 leden. (Foto's: Jan van den Noort) (Foto: Jan van den Noort)

'Onze vereniging is nu groter dan ooit'

  Ingezonden

door WVC Volley

De Wierdense Volleybal Club (WVC) is op 1 juni 1960 opgericht. Een twintigtal spelers gaf zich op als lid. Het eerste bestuur bestond uit mej. B. Schipper en de heren B. Harstra en G.C. Hofman. In de jaren daarna groeide WVC Volley langzaam door. In 1985 werd het 25-jarig jubileum gevierd. Op dat moment telde de club ruim 200 leden, verdeeld over 24 teams.

WIERDEN - Nu, 60 jaar later, is de vereniging groter dan ooit. Het ledenaantal is de laatste tien jaar flink gegroeid, naar meer dan 320 leden. Komend seizoen zijn zes damesteams, drie herenteams, zeven dames recreantenteams en negen jeugdteams actief in de competitie, onder de naam Weghorst Makelaardij WVC Volley. Daarnaast kent de club nog een heel gezellige heren recreantengroep en doen ruim 40 kinderen mee aan Cool Moves Volley, een jeugdcompetitie voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Ook kunnen de allerjongste kinderen lekker bewegen, balanceren, rennen, springen, gooien, vangen en al een klein beetje kennismaken met volleybal en de vereniging in de Volleybal Speeltuin. 

Saamhorigheid
De groei van de club komt niet alleen voort uit de aanwas van jeugdleden. Ook bij de senioren, zowel bij de reguliere competitie als bij de recreanten competitie, is er sprake van een behoorlijke groei. De gezelligheid en de saamhorigheid binnen de club zijn de belangrijkste redenen hiervan. Daarnaast kan de vereniging nog steeds genoeg vrijwilligers actief krijgen om bij activiteiten structureel of eenmalig de handen uit de mouwen te steken.

Planning
Het bestuur heeft samen met de activiteitencommissie een planning gemaakt met een aantal activiteiten voor alle leden gedurende het seizoen 2020-2021. Helaas heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat de eerst geplande activiteiten nog geen doorgang konden vinden. Het uitreiken van nieuwe kleding en het maken van een fotoshoot zijn nu gepland na de zomervakantie. Ook het jaarlijkse Mixtoernooi, de algemene ledenvergadering en het beachvolleybaltoernooi op recreatiepark het Lageveld kunnen in de maand juni geen doorgang vinden. Hiervoor wordt nog een alternatief gezocht. Het jubileumjaar wordt in april 2021 afgesloten met een Super Saturday-volleybaldag en een feestavond voor de leden.

Ledenstop
De groei van het aantal leden zorgt ervoor dat het bestuur een ledenstop in overweging moet nemen. Het is al jaren niet mogelijk om alle teams in de gemeente Wierden te laten trainen en daarom moet er uitgeweken worden naar omliggende gemeenten. Met name voor jeugdleden is dit geen wenselijke situatie. Uitbreiding naar een nieuw te bouwen sportzaal zal extra ruimte geven. De verwachting is echter dat dit nog op zich laat wachten. Ook collega-binnensportverenigingen willen van de geplande uitbreiding gebruik maken. WVC Volley denkt daarom dat een (grotere) sporthal voor de verenigingen in Wierden bittere noodzaak zal zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden