EDlive: bijna 24.000 euro opgehaald

  Ingezonden

In de strijd tegen corona heeft het Enters Doel Live een extra editie ingezet, om de 70+’ers en Enterse ondernemers, waaronder de horeca, een warm hart toe te dragen. In korte tijd is er door de EDlive organisatie heel veel werk verricht, om dit evenement te realiseren. Op 29 en 30 mei heeft EDlive het mooie bedrag van 23.884,15 euro opgehaald. Dit alles met een unieke bestemming: zo’n 700 ouderen in Enter een mooi avondje uiteten aan te bieden in nagenoeg de complete Enterse horeca, wanneer het weer kan én mag. 

ENTER - Van dit fantastische eindbedrag is de verwachting dat er voor de Enterse 70+’ers een mooie avond uit kunnen betalen. Op deze manier helpen we de ouderen en de horeca. Hoe de Enterse ouderen zich kunnen aanmelden voor dit diner, wordt door de organisatie binnenkort bekend gemaakt. Mocht te zijner tijd blijken dat – net als twee jaar geleden – er geld over is na het voltooien van het initiële doel, dan zal de organisatie zich beraadslagen over een andere mooie bestemming waarmee we de Enterse (horeca)ondernemers en ouderen kunnen helpen. 

Donaties 
De twaalf creatieve enthousiastelingen van EDlive hebben verschillende initiatieven ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen. De kijkers van EDlive konden tijdens het evenement onder andere een bedrag doneren door een nummer aan te vragen of door een cheque in te leveren bij de chequebox. Mooie initiatieven Om toch dicht bij de dorpelingen te komen, toerde EDlive met een groen wagentje kriskras door Enter. Zo konden de luisteraars en de kijkers van EDlive – in ruil voor een donatie – elk uur op gepaste afstand hengelen naar mooie prijzen. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door de Enterse ondernemers. Ook kon er aan het karretje gedoneerd worden, vanaf anderhalve meter.

Noaberquiz
Op de eerste avond van EDlive werd de online Noaberquiz georganiseerd. Zo kon de Enternaar vanuit de woonkamer gratis meespelen met de online quiz met familie, vrienden of buren. Ruim honderd teams namen deel aan deze interactieve spelshow.

Online festival 
Op de slotdag van EDlive traden er verschillende Enterse bands op tijdens het online festival. Neet Zuuver, Apple, Virago en Broadway hebben allemaal een speciale set gespeeld voor EDlive, zodat heel Enter vanuit de woonkamer toch van livemuziek van eigen bodem kon genieten. Als ultiem hoogtepunt sloot EDlive af met een groot rijdend spektakel: de vrijwilligers maakten een rondje door het dorp met een mobiele dj-set om de laatste donaties op te halen.

Eén van de initiatiefnemers Gerard Libbers over EDlive: "Het is ontzettend gaaf om te zien waar zo’n klein dorp toch groot in kan zijn. Zo worden dit soort evenementen waarin we lokale doelen nastreven breed gedragen door de Enterse bevolking. Het is dan ook fantastisch om een lach op het gezicht van de Enternaar te zien in deze bizarre tijden. We zijn heel erg dankbaar dat we van talloze kanten mooie bijdrages mochten ontvangen."

Over EDlive 
Sinds 2018 organiseert EDlive initiatieven om geld op te halen voor diverse lokale doelen. De editie van EDlive 2020: Enter Eerst, stond in het teken van geld ophalen voor het ouderendiner en ondernemers. Dit doen de initiatiefnemers door live radio en tv te maken en hierdoor creëren ze een mooie interactie met de lokale bevolking.

Foto's: Studio HOD

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden