Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat mensen maximaal 75% van de lening gebruiken voor de financiering van zonnepanelen.
Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat mensen maximaal 75% van de lening gebruiken voor de financiering van zonnepanelen. (Foto: Jolien van Gaalen)

Isoleren van woningen is nu extra aantrekkelijk door hogere subsidie

  Ingezonden

door Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter

Om particuliere woningeigenaren in deze onzekere tijden tegemoet te komen heeft de overheid besloten de subsidie op isolatiemaatregelen te verhogen. Het isoleren van een huis is niet alleen goed voor het klimaat, maar besparen de bewoners hiermee ook nog eens geld. Door de tijdelijke hogere subsidie is dit een goed moment om deze stap te zetten.

WIERDEN / ENTER - Vanaf 1 juni tot 31 december 2020 kunnen mensen een subsidie ontvangen tot 30% van de investeringskosten. In deze periode moet je dan twee isolatiemaatregelen uitvoeren en betalen. Dit is een tijdelijke verruiming van de regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). www Van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter krijgen mensen die in deze periode het huis isoleren nog eens 100 euro. Meer informatie over de regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is hier te vinden.

Nieuwe bespaarlening
Met de nieuwe bespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kan je tegen aantrekkelijke voorwaarden een lening afsluiten voor het verduurzamen van je woning. Je kan minimaal 2.500 en maximaal 65.000 euro. De rentepercentages variëren van 1,6% tot 2,1%, afhankelijk van de hoogte van de lening.

Eén van de belangrijkste voorwaarden is dat mensen maximaal 75% van de lening gebruiken voor de financiering van zonnepanelen. Daarnaast moet de aanvrager eigenaar en bewoner zijn van de bestaande woning. Tot slot mag de aanvragen niet ouder zijn dan 75 jaar. De looptijd van de lening is afhankelijk van het bedrag wordt geleend. Dit varieert van zeven tot twintig jaar. Het is dus niet nodig om eigen geld te investeren. Op de website www.energiebespaarlening.nl is meer informatie te vinden.

Contact
Belangstellenden die meer willen weten over de verschillende regelingen kunnen ook contact opnemen met het Energieloket van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter via 0546 – 72 31 17.

Kijk voor meer informatie over de stichting op de website

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden