Als de mandjes op zijn moeten bezoekers buiten wachten. Om ervoor te zorgen dat dit op 1,5 meter afstand gebeurt staan er lijnen op de stoep. (Foto: Van Gaalen Media)
Als de mandjes op zijn moeten bezoekers buiten wachten. Om ervoor te zorgen dat dit op 1,5 meter afstand gebeurt staan er lijnen op de stoep. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Van Gaalen Media)

Bibliotheek ook weer open op zaterdag

  Ingezonden

De bibliotheken in Wierden en Enter zijn vanaf nu ook weer op zaterdag geopend. "De eerste drukte is voorbij en we hebben weer ruimte om mensen ook op zaterdag te ontvangen", aldus interim-directrice Henriette Gerrits.

WIERDEN / ENTER - "De openingstijden blijven we hanteren tot 1 september, dus ook in de vakantieperiode. Het is nog niet weer zoals het was. We zijn nog steeds 'anderhalvemeter-bibliotheek'. Dit betekent dat we de bibliotheek zo inrichten dat het bezoekers én medewerkers veilig is. Zo zorgen we er samen voor dat we stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek."

Lenen en terugbrengen
Voorlopig kan men alleen bij de bibliotheek terecht voor het lenen en terugbrengen van materialen. "Bij het bezoek gelden dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten gewend bent. Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje meenemen en de handen desinfecteren. Als de mandjes op zijn, dan moet je buiten op 1,5 meter afstand van elkaar te wachten tot er weer een mandje beschikbaar is."

Quarantaine 
Teruggebrachte materialen zijn niet meteen weer beschikbaar voor uitlening, deze gaan eerst twee dagen in quarantaine. Dat betekent dat bezoekers alleen materialen uit de kast mogen lenen. Van de leestafel, publieks-pc, kopieerapparaat, koffiehoek en de toiletten kunnen bezoekers voorlopig geen gebruik maken. "Doordat alle bibliotheken in de provincie gesloten waren is er een enorme achterstand ontstaan bij het leveren van reserveringen. We hopen deze achterstand zo snel mogelijk op te lossen, dus blijf gerust weer nieuwe materialen reserveren." Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn onder begeleiding van een ouder welkom. Toegestaan is één volwassene en één kind per keer. Beiden pakken een mandje.

Openingstijden
Bibliotheek Wierden is geopend op maandag, woensdag, vrijdag van 10.00 tot 16.00 en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De bibliotheek Enter is open op maandag, woensdag, vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Contact
Tot 1 september hanteren wij aangepaste openingstijden en zijn er geen extra activiteiten in de bibliotheek. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen via info@bibliotheekwierden.nl. Tijdens openingstijden kan er gebeld worden naar 0546-572784 (Wierden) of 0547-381158 (Enter). Zie ook de website voor meer informatie. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden