Wethouder Johan Coes bij opening van de nieuwe inzamellocatie aan de Molenbeltsweg 5 in de zomer van 2019. (Foto: Van Gaalen Media)
Wethouder Johan Coes bij opening van de nieuwe inzamellocatie aan de Molenbeltsweg 5 in de zomer van 2019. (Foto: Van Gaalen Media)

'Richten op hogere mate van service'

  Ingezonden

Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden heeft besloten om te stoppen met het ophalen van oud papier en karton. De focus ligt daarom nu op de inzamellocatie aan de Molenbeltsweg 5.

WIERDEN - "Eén van de redenen is het kleiner worden van de groep vrijwilligers", aldus een woordvoerder. "Daarnaast is het inzamelen van oud papier en karton door langs de deuren te gaan in de anderhalvemetersamenleving niet haalbaar en verantwoord. Daardoor biedt deze vorm van papierinzameling te weinig toekomstperspectief." 

Ondersteunen
De locatie aan de Molenbeltsweg 5 is in gebruik sinds de zomer van 2019. De Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden is beheerder van deze locatie en zal zich, door het op andere wijze kunnen inzetten van vrijwilligers, gaan richten op een hogere mate van service en veiligheid.

Iedere zaterdagochtend zijn er vrijwilligers aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden en waar nodig te ondersteunen met het lossen van oud papier, natuurlijk op 1,5 meter afstand. Tevens is hierdoor meer persoonlijk toezicht op de locatie om de locatie schoon te houden en het dumpen van afval te voorkomen. Het voorgaande in aanvulling op de reeds aanwezige camerabewaking.

Noaberschap
"Voor sommigen betekent dit een verandering van het ‘oude normaal’ en zal het de nodige aanpassingen met zich meebrengen", aldus een woordvoerder. "Dit is uiteraard meegenomen. Naar aanleiding van de evaluatie van de afgelopen tijd en de nieuwe situatie en het uitblijven van nieuwe vrijwilligers, is deze beslissing helaas niet anders vorm te geven. Wij richten ons op de toekomst, waarbij de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers voorop staat. Het blijven investeren in de inzamellocatie staat ook voor de toekomst hoog op de agenda. In dit ‘nieuwe normaal’ vertrouwen wij ook op hetgeen waar een echte Tukker om bekend staat, namelijk ‘noaberschap’. Neem bijvoorbeeld het oud papier en karton van de oudere buurvrouw ook mee naar de inzamellocatie. Zo ondersteunen we elkaar."

Openingstijden
De inzamellocatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 19.00 uur. Op zaterdag kan men hier terecht van 9.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden