De jubilerende zanggroep El Shaddai is op zoek naar een nieuwe dirigent. (Eigen foto)
De jubilerende zanggroep El Shaddai is op zoek naar een nieuwe dirigent. (Eigen foto) (Foto: El Shaddai)

Mijlpaal voor El Shaddai: zanggroep bestaat al 40 jaar

  Ingezonden

Het jaar 2020 is voor zanggroep El Shaddai een bijzonder jaar, want de zanggroep bestaat 40 jaar. In 1980 is El Shaddai opgericht als interkerkelijk jongerenkoor. De leeftijd is in de loop van de jaren wel gegroeid en ligt nu tussen de 21 en 60 jaar. Ook de kerkelijke achtergrond en muzikale kennis van de leden lopen erg uiteen. Elk lid wordt gewaardeerd en heeft op zijn of haar eigen unieke manier een inbreng in het geheel.

WIERDEN - Elke dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur wordt er gerepeteerd in de Sjaloomschool. Bij de repetities is het altijd gezellig en is er een ongedwongen open sfeer. De achttien leden zorgen er samen met de dirigent voor dat elke repetitie een muzikaal feestje is.

Om het jubileumjaar feestelijk in te luiden is de zanggroep begin februari op een repetitieavond gezellig uit eten geweest. "Dit had het startschot moeten zijn van de jubileumactiviteiten, want na deze avond zouden de repetities vooral in het teken staan van het jubileumconcert en de speciale themadiensten", zegt een woordvoerder. "Helaas zijn deze vergevorderde plannen door de coronacrissis in de ijskast gezet. Zodra er meer bekend is over wat er straks allemaal mogelijk is en aan welke veiligheidseisen voldaan moeten worden, gaan zij graag verder met alle plannen.

Dirigent gezocht
De huidige dirigent/pianist Fabian Wasterval heeft helaas aangegeven na de zomervakantie de zanggroep te verlaten vanwege studie en andere werkzaamheden. "De leden vinden dit allemaal erg jammer omdat Fabian niet alleen veel muzikale kennis heeft en dit goed weet over te brengen maar ook omdat hij met zoveel plezier voor de groep staat. Als zanggroep willen wij graag - als het straks weer kan - graag verder. Daarom zijn we op zoek naar een dirigent die eventueel ook op de piano (keyboard) kan begeleiden."
Het repertoire bestaat voornamelijk uit gospel, opwekkingsliederen, populaire christelijke muziek en liederen uit verschillende christelijke bundels, voornamelijk Nederlands, maar ook enkele Engelse nummers. Af en toe zingt het koor gedeeltes a capella. "We geven de nieuwe dirigent graag de ruimte om eventueel zelf nummers te arrangeren en staan open voor nieuwe ideeën. Ben jij of ken jij iemand die deze enthousiaste zanggroep zou kunnen helpen? Neem dan contact op met Jenny Ooms via 06-58 87 12 87 of via ooms13@hotmail.com. Ook als het je leuk lijkt om straks mee te zingen kun je contact opnemen."

Kijk voor meer informatie op de website van El Shaddai. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden