In de beweeggids staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen. (Foto: Stichting De Welle)
In de beweeggids staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen. (Foto: Stichting De Welle)

Met beweeggids van De Welle in beweging blijven

  Ingezonden

Langzaamaan worden beweegactiviteiten weer opgestart, kinderen mogen weer naar de sportclubs maar alles met aangepaste regels. Buiten sporten in groepen is inmiddels voor alle leeftijden toegestaan, zolang er maar 1,5 meter afstand wordt gehouden. Voor de risicogroepen blijft het belangrijk contact te vermijden. Het is in deze periode niet voor iedereen even makkelijk om voldoende in beweging te blijven. Daarom hebben de buursportcoach en beweeg- en leefstijlcoach van De Welle een beweeggids ontwikkeld.

WIERDEN / ENTER - Hierin staan allerlei spierversterkende-, coördinatie- en conditieoefeningen die op verschillende niveaus kunnen worden uitgevoerd. Het enige dat men nodig heeft, is een stoel. De gids is voornamelijk bedoeld voor de kwetsbare doelgroepen die tijdens deze situatie wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook anderen zullen met deze oefeningen prima uit de voeten kunnen.

Bewegen heeft veel voordelen. Zo verkleint beweging de kans op overgewicht en kan het angst, stress en depressie verminderen. Daarnaast is het goed voor het hart en vaten. Sporten kan diabetes en andere chronische ziektes voorkomen.

Mochten mensen vragen hebben of hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar een passende beweegactiviteit, dan kan er contact worden opgenomen met beweeg- en leefstijlcoaches 55+, Kitty van der Steege of Kayra Rodijk via 0546-57 16 93.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden