De Van Buuren Stee is gesloten, maar de Historische Kring Wederden helpt mensen met vragen ook in deze tijd met plezier.
De Van Buuren Stee is gesloten, maar de Historische Kring Wederden helpt mensen met vragen ook in deze tijd met plezier. (Foto: Jolien van Gaalen)

Historische Kring Wederden helpt mensen ook in deze tijd graag

  Ingezonden

Het onderkomen de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden is weliswaar gesloten in verband met de coronamaatregelen, maar de Historische Kring Wederden kan inwoners op vele manieren van dienst zijn.

WIERDEN - "Een aantal personen heeft via de telefoon, per 'papieren' post en/of via email of via Facebook de afgelopen tijd vragen gesteld over zaken die hun belangstelling hadden", vertelt Kees Kroon. "De onderwerpen van deze vragen waren zeer divers, over voorouders, neergestorte vliegtuigen, de Kersttrein van Wierden, lezingen, bijdragen aan tijdschriften, enzovoort. Uiteraard spelen wij hier graag op in en nemen altijd contact op met diegene die ons een vraag stelt.

Binnen onze gelederen hebben wij meestal voldoende kennis en/of contacten om de vraag direct te beantwoorden, maar is dat niet het geval dan gaan we op onderzoek uit.

Zeker in deze periode waarin de meesten van ons meer vrije tijd hebben dan normaal kunnen wij ons voorstellen dat er vragen bij u opduiken, waarop u graag een antwoord wilt. We werken daar graag aan mee.

Ook benaderen mensen ons met informatie over bepaalde gebeurtenissen, die wij nog niet kennen. Blijft dat alstublieft doen, we zijn daar dubbel blij mee."

Mensen met vragen of informatie kunnen gerust de Historische Kring Wederden benaderen. "In het geval van een vraag gaan wij onze uiterste best doen een goed antwoord te vinden. We doen het graag en met plezier, want zo doende kunnen we samen een stukje lokale historie aanvullen of het licht doen zien."

Mensen kunnen contact opnemen met HKW via 0546-57 26 51 (mw. Leta Evers), via info@historischekringwierden.nl of via onze Facebookpagina.

Wederaardigheden

"Onze donateurs kunnen de eerstvolgende editie van ons bulletin Wederaardigheden (onvoorziene omstandigheden daar gelaten) in augustus tegemoet zien. Het bevat zoals gewoonlijk weer tal van wetenswaardige zaken. De speciale editie in het kader van 75 jaar bevrijding is nog te koop bij boek- en kantoorvakhandel Reterink voor 3,95 euro per stuk."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden