Leden van Servus bij de presentatie van de nieuwe huisstijl in 2019. (Foto: Van Gaalen Media)
Leden van Servus bij de presentatie van de nieuwe huisstijl in 2019. (Foto: Van Gaalen Media) (Foto: Jolien_van_Gaalen)

Servus brengt lied ‘Samen op Weg’ uit

  Ingezonden

Muziektheater Servus Almelo heeft in het kader van de coronacrisis het lied ‘Samen op Weg’ uitgebracht. 22 leden van de vereniging hebben thuis hun partij ingezongen en opgenomen. De stemmen zijn digitaal samengevoegd tot een vijfstemmig koorlied. De clip van het nummer is te zien en te beluisteren via de Facebookpagina en het YouTubekanaal van de vereniging.

ALMELO - Door de coronamaatregelen zijn de leden van Servus al maanden verstoken van het samen zingen en theater maken. "Om de verbinding met leden te behouden en om samen wat te doen in deze periode heeft de vereniging er voor gekozen om individueel, maar toch gezamenlijk een lied in te studeren", aldus een woordvoerder. "Angelien Pleijhuis schreef een tekst op het lied ‘Once We Were Kings’ uit de musical Billy Elliot (componist: Elton John). Door middel van een aantal online repetities onder leiding van muzikaal leider Erwin Strikker, en een digitale handreiking konden geïnteresseerde leden het lied instuderen. De 22 zangers en zangeressen namen thuis hun partij op. De stemmen zijn later digitaal samengevoegd tot een vijfstemmig koorlied. ‘Samen op Weg’ gaat er over dat, ondanks alle maatregelen die er gelden, de wereld en de natuur wel doorgaan. Er zijn genoeg lichtpuntjes. Het lied eindigt ermee dat er ook weer een periode komt dat we elkaar wel weer kunnen ontmoeten."

In 2020 bestaat Muziektheater Servus Almelo 35 jaar. De musical ‘The Addams Family’ had in juni het hoogtepunt van dit jubileumjaar moeten zijn. Door alle maatregelen heeft de vereniging besloten de uitvoering van de musical uit te stellen tot juni 2021. De vereniging probeert door verschillende initiatieven de leden en geïnteresseerden te blijven betrekken bij muziektheater. Een voorbeeld is de uitvoering van het lied, maar bijvoorbeeld ook het wekelijks publiceren van een volledige registratie van een voorstelling uit het verleden van Servus via YouTube. Het nummer 'Samen op weg' is ook te bekijken op de Facebookpagina van Muziektheater Servus.

Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden