Logo dedriehoek.net


 Meester Siebelink, de grondlegger van De Klup. (Eigen foto)
Meester Siebelink, de grondlegger van De Klup. (Eigen foto) (Foto: De Klup Twente)

De 50-jarige Klup zoekt oude foto’s, artikelen en verhalen

  Ingezonden

Stichting de Klup Twente, die met en dankzij haar ruim 500 vrijwilligers Twente breed zorgt voor activering, integratie, participatie en empowerment van mensen met een beperking, bestaat 50 jaar. Daarnaast is het Meester Siebelinkhuis in Almelo al 45 jaar de uitvalsbasis. Het kwartaalmagazine Schik is bezig aan haar tiende jaargang.

ALMELO / WIERDEN - Hoewel de meeste feestelijkheden vanwege de coronacrisis worden doorgeschoven naar 2021 gaan de voorbereidingen voor het maken van een nostalgische tentoonstelling met de titel ‘Heimweetjes van de Klup Twente’ wel door. Ook komt er in 2020 zoals gepland gewoon elk kwartaal een JubileumSchik uit. Voor zowel de expositie als de Schik is De Klup op zoek naar foto’s, krantenartikelen en verhalen om 50 jaar Kluphistorie in beeld te brengen. Ook hoopt De Klup op informatie over en foto’s van Meester Siebelink, de grondlegger van de stichting. De Klup is werkzaam in en voor de gemeenten Almelo, Tubbergen, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Borne, Rijssen-Holten en Hof van Twente.

"Heeft u foto’s of krantenartikelen, weet u leuke verhalen en wilt u daarover geïnterviewd worden of heeft u andere informatie over 50 jaar Klupactiviteiten, -deelnemers en -vrijwilligers mail dan naar margreet@deklup.nl. Scans, kopieën of originele foto’s en/of artikelen kan men sturen naar Het Meester Siebelinkhuis (t.a.v. Margreet Strijker) Berlagelaan 2, 7607 ST, Almelo." Zie ook de Facebookpagina van Stichting de Klup Twente en de website.

Nieuwsoverzicht

Meer berichten