Foto:

Cindy ter Riet volgt Alfons Woolderink op als fractievoorzitter van NEW

  Ingezonden

Na zes jaar heeft Alfons Woolderink per 1 mei het fractievoorzitterschap van NEW (Nieuw Enter Wierden) overgedragen aan Cindy ter Riet. Alfons Woolderink blijft wel actief als raadslid. 

WIERDEN / ENTER - Alfons draagt het fractievoorzitterschap over om verschillende redenen.

“In 2014 heb ik vrij onverwachts het fractievoorzitterschap op mij genomen. Mensen die mij goed kennen weten dat ik niet graag vooraan sta. Toch heb ik met heel erg veel plezier deze rol binnen NEW vervuld en ben ik trots op datgene wat we met elkaar hebben bereikt. Ik merk dat de afgelopen jaren heel intensief zijn geweest en het nu een mooi moment is om het fractievoorzitterschap over te dragen. Toen ik in maart 2010 als raadslid begon , was het normaal dat we een à twee avonden in de week voor de politiek op pad ging. Vanaf 2015, na de decentralisaties, is dat twee à drie avonden per week geworden.  Op zo'n moment ga je kijken hoe de verhouding politiek, werk en privé is. Dan kom je tot de conclusie dat ik het nu voldoende vind om raadslid voor NEW te zijn. 

Ook omdat wij als NEW met Cindy een jonge gedreven vrouw hebben, die de afgelopen jaren samen met mij al invulling heeft gegeven aan het fractievoorzitterschap, en heel graag een stap vooruit wil zetten. Ik ben er trots op dat Cindy bereid is om deze rol binnen NEW te gaan vervullen. Ik blijf in de gemeenteraad van Wierden voor de fractie NEW en wil graag de komende jaren mijn ervaringen met de fractie delen."

Mooie nieuwe uitdaging

Cindy zit ook vanaf 2010 in de gemeenteraad van Wierden voor de fractie NEW. “Allereerst wil ik aangeven dat ik het jammer vind dat Alfons gaat stoppen als onze fractievoorzitter, onder zijn leiding hebben wij heel erg mooie successen behaald. Denk aan de laatste verkiezingsuitslagen. Daarnaast hebben wij met hem als onze fractievoorzitter altijd ingezet op de verbinding tussen mensen en organisaties. Alfons ziet zaken niet zwart- wit en ziet altijd kansen om elkaar te versterken. Gelukkig blijft hij raadslid. Ik voel mij vereerd dat de volledige fractie, mij het vertrouwen heeft gegeven om de nieuwe fractievoorzitter van NEW te mogen zijn. Voor mij na 10 jaar raadslid te zijn, een mooie nieuwe uitdaging en stap vooruit.  In deze onzekere periode, met een aantal grote dossiers op komst kijk ik er naar uit om het beste uit de fractieleden te halen, waarbij de kernwaarden van NEW altijd centraal blijven staan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden