Foto:

Ingezonden brief: een stoeltje minder

  Ingezonden

door Michel van Sluijs, raadslid CDA Wierden-Enter

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 6 mei in de gemeente Wierden zal mijn zetel leeg blijven. De reden hiervan is de corona crisis waar we als samenleving nog volop in zitten: zo veel mogelijk thuisblijven, het vermijden van sociaal contact en 1,5 meter afstand zijn op dit moment nog steeds de maatregelen vanuit de Rijksoverheid waar we ons aan moeten houden. 

Ondanks een dalende trend komen er nog dagelijks nieuwe besmettingen bij, worden coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis en vechten mensen voor hun leven op de intensive care. De ouderen in verpleeghuizen mogen geen bezoek ontvangen en de horeca zit met de handen in het haar.

Als volksvertegenwoordiger heb ik een voorbeeldfunctie en maak ik mijn persoonlijke afwegingen. Op dit moment acht ik het niet wenselijk om met een groep van minimaal 20 volwassenen in de raadszaal bij elkaar te komen. Dit ondanks de richtlijnen van het RIVM die hierbij in acht worden genomen. 

Bij mijn afwegingen heb ik ook de agenda van de raadsvergadering geraadpleegd, naar mijn mening zijn de onderwerpen op de agenda niet strikt noodzakelijk om in fysieke vorm te bespreken. Daarnaast zijn beraadslagingen en besluitvorming door tijdelijke wetgeving ook digitaal mogelijk. In april heeft de gemeenteraad al ervaring opgedaan met digitaal vergaderen. Dankzij de technologische mogelijkheden kan het democratisch proces dus prima voortgang vinden. 

Ieder gemeenteraadslid maakt zijn of haar eigen afwegingen, mogelijk spreekt op dit moment ook mijn verpleegkundig hart waarbij solidariteit met medewerkers in de zorg de boventoon voert. Voor een volgende vergadercyclus zal ik opnieuw mijn afweging maken. Hopelijk tot snel in de raadszaal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden