Hannah Geerdink van Het Oversticht overhandigt het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Enter', dit is ontwikkeld op initiatief van De Roerganger. (Foto: Het Oversticht)
Hannah Geerdink van Het Oversticht overhandigt het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Enter', dit is ontwikkeld op initiatief van De Roerganger. (Foto: Het Oversticht) (Foto: Het Oversticht)

Enterse leerlingen gaan op mooie ontdekkingsreis

  Ingezonden

Bovenbouwleerlingen van alle basisscholen in Enter gaan op ontdekkingsreis in hun eigen omgeving. Andere basisscholen in Overijssel gingen hen al voor.

ENTER - Hannah Geerdink van Het Oversticht heeft gisteren het lespakket 'Op ontdekkingsreis door Enter’ overhandigd dat op initiatief van De Roerganger is ontwikkeld.

Tijdens acht interactieve lessen komen bovenbouwleerlingen meer te weten over de veranderingen in het dorp en het omliggende landschap, ze gaan op excursie naar het klompenmuseum en leren wat de functie van een Enterse Zomp is. Ze gaan als historicus, cartograaf of stamboomdeskundige aan de slag en leren zo meer over hun eigen woonplaats.

"Kinderen zijn nieuwsgierig en altijd op zoek naar spannende dingen en weetjes", aldus een woordvoerder. "De door Het Oversticht ontwikkelende methode heet daarom 'op ontdekkingsreis', waarbij erfgoed centraal staat. Erfgoed helpt ons namelijk bij het begrijpen van onze geschiedenis, onze identiteit en onze omgeving."

Kijk voor meer informatie hierover op

www.erfgoededucatieopmaat.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden