Naar aanleiding van hun antwoorden krijgen deelnemers vrijblijvend een uitnodiging voor bijvoorbeeld een sportieve activiteit. (Foto: Stichting De Welle)
Naar aanleiding van hun antwoorden krijgen deelnemers vrijblijvend een uitnodiging voor bijvoorbeeld een sportieve activiteit. (Foto: Stichting De Welle) (Foto: Stichting De Welle)

Fijn Leven in gemeente Wierden

  Ingezonden

WIERDEN / ENTER - De gemeente Wierden en Stichting de Welle ondersteunen inwoners van de gemeente om gezond oud te worden.Vanuit dit doel start dit jaar de vijfde editie van het project 'Fijn Leven' voor inwoners van Enter en Wierden-Oost van 65 tot 78 jaar. Deelname is gratis en zonder verdere verplichtingen. Positieve gezondheid en balans staan hierbij centraal, ook als omstandigheden veranderen. 

Kayra Rodijk, beweeg- en leefstijlcoach van De Welle: "Waar inwoners normaal met hun vragen over zorg en welzijn naar de gemeente of De Welle toe komen, worden de inwoners nu actief door ons benaderd. Zij ontvangen per post een korte vragenlijst over hun fysieke gesteldheid en sociale contacten. Deze lijst kunnen zij terugsturen met de bijgevoegde enveloppe. Aan de hand daarvan krijgen we een beeld van de kwaliteit van hun leven. Deelnemers kunnen aangeven of ze willen meedoen aan de vervolgfase. Ze ontvangen dan informatie over de uitkomsten en vrijblijvend een uitnodiging voor een vervolgactiviteit. Voor de invulling hiervan kijken wij aan de hand van de antwoorden waar behoefte aan is, zoals een fitheidstest, een huisbezoek of een sportieve activiteit. Zo bieden wij maatwerk. Door deelname vergroten zij de kans om gezond oud te worden en wordt kwaliteit van hun leven verbeterd." 

Voor meer info kan contact worden opgenomen met Kayra Rodijk via 0546-57 16 93.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden