Een ludieke muzikale act door een speciale jeugddrumband met fluitiste bij de uitreiking van het boek. (Foto: Historische Kring Wederden)
Een ludieke muzikale act door een speciale jeugddrumband met fluitiste bij de uitreiking van het boek. (Foto: Historische Kring Wederden) (Foto: Historische Kring Wederden)

Mooie samenwerking voor jubileumboek Harmonie Wierden

  Ingezonden

door Historische Kring Wederden

Aan voorzitter Ria Broeze van de Historische Kring Wederden werd op vrijdag 31 januari het jubileumboek Dat bint de oonzen, Harmonie Wierden 100 jaar jong, aangeboden aan Leonard Koppelman, voorzitter van de commissie Historie Harmonie Wierden, de commissie uit de muziekvereniging die het jubileumboek maakte. De Historische Kring heeft met beeldmateriaal en andere informatie een bijdrage geleverd aan dit riante boekwerk. Een mooie samenwerking.

WIERDEN - Leonard Koppelman: "Wierden mag zich gelukkig prijzen met een actieve Historische Kring (HKW). Bij het maken van een jubileumboek is dat goud waard. Om onze grote dank hiervoor te onderstrepen wordt nu aan de kring een exemplaar aangeboden. Verhalen uit het verleden van Wierden komen zo meer tot leven in het jubileumboek, waarbij ook beeldmateriaal van de HKW een prima illustratie vormt. Of het nu gaat om voormalige concertzalen als Hotel de Zwaan of Café Niezink, de oude boerenbond of boerderij Kosters aan de Nijverdalsestraat, of andere oud-papierlocaties. Een feest der herkenning voor de Wierdenaar."

Ria Broeze is blij dat de HKW een rol heeft kunnen spelen en dankt voor het mooie kleurrijke boek van maar liefst 160 pagina's met zelfs nog een losse bijlage. "De Wierdense geschiedenis een keer vanuit het perspectief van andere belangrijke culturele vereniging te kunnen zien, heeft ook meerwaarde voor de kring zelf. Dit geeft ook onze weer nieuwe inzichten en herinneringen. We zien ook hoe de geschiedenis impact heeft op het verenigingsleven. Niet alleen in oorlogstijd, maar ook in andere momenten. Wellicht ook een tip voor andere verenigingen en dan staan wij ook klaar."

De lokale geschiedenis wordt via dit project ook voor de jeugd levend. Om dit ook echt te beleven werd het eerste boek dan ook aangeboden met een ludieke muzikale act door een speciale jeugddrumband met fluitiste in passende kledij. Koppelman vertelt: "Vroeger na de oorlog was er niet veel en de eerste trommen werden van zuurkoolblikken gemaakt."

Het boek is te bestellen via de website van Harmonie Wierden of te koop bij boek- en kantoorvakhandel Reterink. De prijs van het boek is 19,95 euro.

Meer berichten