Leonie Prieshof neemt het raadswerk van Jaap Oosterveen over. (Foto: NEW)
Leonie Prieshof neemt het raadswerk van Jaap Oosterveen over. (Foto: NEW) (Foto: NEW)

Raadslid Jaap Oosterveen (NEW) stopt, Leonie Prieshof neemt het over

  Ingezonden

door NEW

Twee jaar na de verkiezingen neemt NEW-raadslid Jaap Oosterveen afscheid van de gemeenteraad van Wierden. Leonie Prieshof zal per 3 maart 2020 zijn plaats innemen.

WIERDEN - Jaap: "Eind mei 2018 ben ik beëdigd als gemeenteraadslid in gemeente Wierden. In deze periode tot nu toe, heb ik met plezier het raadswerk gedaan. Vanwege persoonlijke redenen heb ik besloten om te stoppen met het raadswerk en meer tijd thuis te besteden. De combinatie raadswerk met mijn privé-situatie en mijn eigen bedrijf gaan helaas niet samen. Ik wil graag iedereen hartelijk bedanken voor de samenwerking. Daarnaast ben ik enorm blij met de keuze van Leonie om toe te treden tot de gemeenteraad, het is haar meer dan toevertrouwd. Door haar brede interesse en jarenlange ervaring weet ze veel over het reilen en zeilen binnen de gemeente Wierden." Leonie draait al lange tijd actief mee binnen NEW en wil graag het raadswerk van Jaap overnemen. "Allereerst vind ik het erg jammer dat Jaap de fractie gaat verlaten. Zijn kennis, met name op gebied van duurzaamheid, was van grote waarde. Maar natuurlijk respecteer ik zijn keuze. Voor mij biedt dit de mogelijkheid om namens NEW toe te treden als raadslid. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en mee te praten. Een mooie nieuwe uitdaging!"

Fractievoorzitter Alfons Woolderink: "Natuurlijk is het even slikken als een raadslid uit je eigen fractie besluit om het raadswerk terzijde te leggen. Gelukkig is dit niet over één nacht ijs gegaan en gaat hier een traject van enkele maanden aan vooraf. Daarin hebben wij veel met elkaar gesproken en van gedachten gewisseld zoals we dat gewend zijn binnen NEW. De intensiviteit van de raadswerkzaamheden zijn in de laatste jaren fors toegenomen, dit komt onder meer door de decentralisatie van zorg en de energietransitie. Het vergt gemiddeld meerdere avonden in de week en vaak een moment in het weekend dat een raadslid met deze 'parttime baan' bezig is. Uiteindelijk heeft Jaap besloten om het raadswerk te beëindigen wat ik respecteer en tegelijkertijd erg jammer vind. Wij bedanken Jaap voor zijn inzet en kennis die hij heeft gedeeld met ons de afgelopen jaren. Ik ben blij met de keuze van Leonie om toe te treden tot de raad! Door haar brede interesse en jarenlange ervaring binnen de fractie (secretariaat) en het bestuur (secretariaat, campagne- en strategisch team) weet ze veel over het raadswerk en de politieke agenda in Wierden. Leonie komt uit Enter en heeft een universitaire opleiding. Ze staat midden in de samenleving en heeft een brede interesse. Een perfecte aanvulling voor de fractie NEW."

Meer berichten