Foto: Harmonie Wierden

Harmonie Wierden bruist na 100 jaar nog steeds

  Ingezonden

Muziekvereniging Harmonie Wierden kijkt terug op een actief muzikaal jaar met mooie concerten, nieuwe dirigent, veel jeugd, goed concoursresultaat, nieuwe projecten, een nieuwe locatie voor oud papier en een prachtig verbouwd verenigingsgebouw. Voor de vereniging breekt met 2020 niet alleen een nieuw decennium, maar ook een nieuwe eeuw aan. De vereniging bestaat in januari honderd jaar en dat wordt gevierd.

WIERDEN - De verjaardag van Harmonie Wierden is op 23 januari, dan wordt de officiële jubileumreceptie gehouden, waar tal van genodigden en leden aanwezig zullen zijn. Voor de jeugd volgt op 24 januari een feest. Het jubileumweekend wordt op zaterdag 25 januari afgesloten met een stille tocht en herdenking van overleden leden op de begraafplaatsen, gevolgd door een gezellige middag en feestavond voor leden bij In Harmonie. Uiteraard delen de partners van de leden en de bestuursleden en vrijwilligers van de Stichting Muziekcommissie Harmonie Wierden ook mee in de feestvreugde. Tijdens dit jubileumweekend wordt een boek gepresenteerd over het wel en wee van de Harmonie Wierden vanaf de oprichting. Een speciale commissie is al vele jaren druk bezig met de voorbereidingen. Het boek bevat veel foto's en verhalen en is na het jubileumweekend in de losse verkoop te verkrijgen.

Naast activiteiten voor leden en hun partners is er een Hollandse avond voor de inwoners van gemeente Wierden. In een avondvullend programma worden tijdens deze Hollandse avond optredens verzorgd door het duo Helemaal Hollands en Frans Duijts met live begeleiding van het orkest met combo, alles onder leiding van dirigent Lute Hoekstra. Deze feestelijke avond vindt plaats in een feesttent op recreatiepark Het Lageveld.

Concertreis
Daarnaast maken het A-orkest en A-slagwerkensemble van de vereniging een concertreis naar Trier en Stad-Luxemburg van 21 tot en met 24 mei. De jeugd vertoeft van 11 tot en met 13 september in Heino voor hun eigen feestweekend.

Oude tradities herleven
De jubileumcommissie van Harmonie Wierden heeft uit de door de leden aangedragen ideeën onder meer gekozen om een tweetal activiteiten uit de geschiedenis te laten herleven. Zo zal, met een knipoog naar de jarenlang georganiseerde Fietsvierdaagse, een familiefietstocht voor alle Wierdenaren worden gehouden op 13 juni. De vele bingoavonden die in het bestaan van de vereniging werden gehouden komen terug in een Superbingonight op zaterdag 24 oktober. Ook hier is heel Wierden welkom.

Reünie
Voor leden en oud-leden wordt op zaterdag 3 oktober een reünie gehouden. Er worden herinneringen opgehaald, foto's bekeken en natuurlijk wordt er samen muziek gemaakt.

Muzikaal feestje
Op zaterdag 31 oktober wordt een jubileumconcert gegeven met medewerking van alle onderdelen van de vereniging. De Gereformeerde Kerk in Wierden is hiervoor de locatie.

Kerstshow
Met een grote Kerstshow zal het jubileumjaar worden afgesloten op zaterdag 19 december in zalencentrum Het Anker. Tal van bekende nummers zullen in een avondvullend programma worden gebracht met medewerking van bekende minder bekende zangsolisten.

Bruisende jonge vereniging
Hoewel 100 jaar oud, is Harmonie Wierden een bruisende vereniging met een jong hart en volop jeugdig elan. Naast de vele jubileumactiviteiten wordt ook in 2020 weer medewerking verleend aan plaatselijke evenementen zoals Koningsdag, de opening van de Wiezo, jeugdconcert Wiezo, Concert at Sea, Week van de Amateurkunst, Intocht Sinterklaas, herdenking en viering 75 jaar bevrijding.

Kijk voor meer informatie op de website van Harmonie Wierden. 

Meer berichten