Het vrijkomen van het voormalige Rabobank-pand was voor Hendrikjan en Martijn een mooie stap om nóg meer betrokken te zijn bij Wierden. (Foto: Simon Dirks Media)
Het vrijkomen van het voormalige Rabobank-pand was voor Hendrikjan en Martijn een mooie stap om nóg meer betrokken te zijn bij Wierden. (Foto: Simon Dirks Media) (Foto: Simon Dirks Media)

Compleet financieel advies bij Servion

  Ingezonden

door Simon Dirks Media

Servion Financieel Advies, dat is de nieuwe naam van het hypotheek- en assurantiekantoor aan de Marktstraat 1 in Wierden. Een kleine twee jaar terug verhuisden twee bedrijven, Servion Hypotheken en 't Assurantiekantoor, naar een centrale locatie in het hart van Wierden. Nu is de tijd rijp om samen als één onderneming verder te gaan, gespecialiseerd op hypotheken, verzekeringen en pensioenen.

WIERDEN - Martijn Materek en Hendrik-Jan Spanjer startten beiden hun onderneming in 2007. Eerst nog separaat, maar in 2012 besloten ze om samen één locatie te betrekken, toen nog in het bedrijfsverzamelpand (van Nijhoff architecten) aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein. Na vijf goede jaren was het tijd om een vervolgstap te nemen. "De Rabobank ging Wierden verlaten, waardoor die locatie voor dienstverlening in het centrum van Wierden vrij kwam. Dit was voor ons een mooie stap om nóg meer betrokken te zijn bij Wierden. Vanuit de kern opereren en vervolgens op gevoel servicegericht ondernemen, dat is ook waar de naam Servion voor staat", verduidelijkt Hendrik-Jan Spanjer.

Medio 2019 werd de kans geboden om het pand te kopen, de heren grepen het met beide handen aan. Martijn Materek: "Dit was voor ons een uitgelezen kans om nog een stap te maken en invulling te geven aan een duidelijke uitstraling naar de buitenwereld. Meer eenvoud aanbrengen binnen één organisatie en structuur, dus één missie, strategie en visie. En daarmee was Servion geboren."

Tot nu toe prijkten de namen Servion Hypotheken en 't Assurantiekantoor op de gevel, nu is dat gewijzigd in Servion. Geen onduidelijke toevoegingen of dubbele benamingen meer. Spanjer en Materek weten het bedrijf gezamenlijk goede sturing te geven. De twee gedreven ondernemers zorgen voor synergie. "We weten elkaar goed aan te vullen; hebben respect voor elkaars sterke punten, maar hebben beiden ook ambitie en ondernemerslust. Daarnaast is het prettig om te kunnen sparren met een goede collega. Tijd daarom voor deze logische stap, om voor onze klanten vanaf nu eenduidig als financieel advieskantoor in Twente naar buiten te communiceren", meent Spanjer.

Sterke speler
Servion is inmiddels een sterke speler in de financiële markt, waar de concurrentie groot is. Toch weet het Wierdense bedrijf zich sterk te presenteren, met zeer scherpe tarieven en goede service. De cijfers van vergelijkingssites op internet liegen er niet om.

Materek: "Klanten zijn zowel met hypotheken als verzekeringen bij ons vaak goedkoper uit dan bij de concurrent maar daarom moet je niet bij ons zijn. Ik denk dat we allemaal een boog van functionele personen om ons heen wensen te hebben: schilder, installateur, hovenier, huisarts, tandarts etc. Daar hoort ook een adviseur bij die je begrijpt en je echt pro actief adviseert.

We hebben oog voor de klant, we vergeten ze niet, maar komen eens in de twee jaar weer bij ze aan de keukentafel. En dan niet alleen voor koffie zonder boodschap, altijd met een uitgewerkt plan. Het is niet voor niks dat 95% van de situaties niet meer up to date zijn."

Daarnaast volgt Servion nauwgezet de ontwikkelingen op de markt, ook wat bedrijfsvoering betreft. "Ik durf gerust te zeggen dat we erg innovatief zijn", benadrukt Spanjer en Materek vult aan: "Efficiency is belangrijk, zo hebben we onze software actueel en werken we met de nieuwste apps voor onze klanten." Materek: "Software is erg belangrijk in deze sector om goed te kunnen analyseren. Doordat we geen grote, logge organisatie zijn, kunnen we snel schakelen."

Kijk voor meer informatie op de website van Servion.

Meer berichten