Sfeerimpressie Het Beekdalhuis in Wierden.
Sfeerimpressie Het Beekdalhuis in Wierden. (Foto: )

Nieuwe woonzorglocatie in Zuidbroek: Het Beekdalhuis

  Ingezonden

Op de nieuwbouwlocatie Zuidbroek in Wierden wordt op dit moment een woonzorglocatie Het Beekdalhuis gebouwd. Een kleinschalige locatie voor circa twintig mensen met dementie. Bewoners kunnen hier genieten van vrijheid, maar vinden ook geborgenheid en veiligheid. Een zorgteam zal 24 uur per dag aanwezig zijn om hen de helpende hand te bieden, zodat het leven van alledag, voor zover mogelijk, gewoon door kan gaan.

WIERDEN - Al aan de tekentafel is rekening gehouden met de wensen en behoeften van mensen met geheugen­verlies. Het Beekdalhuis is dan ook van alle gemakken voorzien. De bewoners hebben ieder een eigen studio met een zit-/slaapkamer en een badkamer. De twee gezamenlijke woonkamers zijn sfeervol en huiselijk ingericht.

Eigenwaarde en zelfrespect
Het Beekdalhuis is toegankelijk voor iedereen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies met een zorgprofiel VV05 of hoger. Opstartmanager Teunieke van de Werfhorst: "Ik ben er trots op dat we in Wierden een kleinschalige woonzorglocatie kunnen creëren, zodat inwoners van deze gemeente in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. Het welzijn van onze bewoners staat voorop, de eigenwaarde en zelfrespect spelen daarbij een belangrijke rol.

Zo werken we met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. Iedere dag worden de maaltijden vers bereid en bewoners die dat leuk vinden mogen meehelpen met koken, net als thuis."

Mogelijkheden
Dagelijks Leven is een landelijke aanbieder van betaalbare woonzorg voor mensen met geheugenverlies als dementie. Dagelijks Leven biedt zorg op maat, 24 uur per dag. Daarbij werken zij altijd vanuit de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. "Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn."

Meer berichten