'Belevenissen zijn voor een klein deel van mijzelf'

  Ingezonden
De omslag van het boek van Joan Kluun. (Eigen foto)
De omslag van het boek van Joan Kluun. (Eigen foto) (Foto: Ruben)

WIERDEN - Onder het pseudoniem Joan K. heeft Joan Kluun uit Hoge Hexel de roman Af en toe Zielsveel geschreven. Dit eerste deel vertelt het verhaal van een man die in 1994 als zelfbenoemde pelgrim naar Santiago de Compostella wandelde. "Naast zijn avonturen op de pelgrimsweg leert de lezer de wandelaar beter kennen door de herinneringen die onderweg door zijn hoofd spoken. Het zijn, zoals bij ieder mens, mooie en minder mooie", vertelt Joan. "De belevenissen onderweg en de herinneringen zijn voor een klein deel van mijzelf."

"Mijn weg naar de bedevaartsplaats heb ik twee keer op de fiets gedaan. Ik ken de weg wel,' vertelde de schrijver die lang bezig was met het boek. "Ik moest eerst leren schrijven en daarna bleef ik veranderen tot wat het nu is", bekent Joan. "Het mooiste was om te verzinnen wat er na de teleurstellende aankomst van de hoofdpersoon in de bedevaartsplaats gebeurde. Van zijn ontmoeting met Saskia uit Denemarken en de hartstochtelijke en liefdevolle dagen waarbij zij haar levensverhaal verteld. Hoe ze bij het delen van haar lotgevallen zijn geheim van de onaanraakbare bloot legt. Het was een bijzondere ervaring om te bedenken hoe de romance zo bruut eindigde met het vreemde afscheid van Saskia."

Op de vraag wanneer het tweede deel op de markt komt zegt Joan: "Dit hangt vooral af van de terugkoppeling van de lezers via joankluun@gmail.com. Ik ben heel benieuwd."

Het eerste deel telt 320 pagina's en is te koop bij de boek- en kantoorvakhandel Reterink.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden