Het speedsoccer-toernooi Indoor Twente Cup is bedoeld voor jeugdteams. (Eigen foto)
Het speedsoccer-toernooi Indoor Twente Cup is bedoeld voor jeugdteams. (Eigen foto) (Foto: GoodLife Sports)

Speedsoccer bij Indoor Twente Cup

  Ingezonden

Jeugdteams van J08 tot en met J015 strijden van zaterdag 21 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 voor de Indoor Twente Cup bij Goodlife Sports aan de Vijverweg 4 in Wierden.

WIERDEN - Het speedsoccer-toernooi bij Goodlife Sports in Wierden is toegankelijk voor teams uit de A-categorie en B-categorie. De toernooien zijn ingedeeld per dag, waardoor er vele winnaars zullen zijn.

Speedsoccer wordt gespeeld op een kunstgrasveld van 30 bij 15 meter, waarbij de bal het speelveld niet kan verlaten. De wedstrijden worden allemaal in een hal gespeeld. Het aantal spelers dat opgesteld mag worden is vijf, waarvan er één de keeper is. De wedstrijden worden gespeeld in wedstrijdshirt van de clubs, waardoor er een echte competitie ontstaat. Het wisselen van spelers is mag alleen als de bal niet meer in het spel is, dit kan maar op twee momenten: doelpunt of een overtreding.

De spelers komen dus vaak in de situaties om snel te handelen, de handelingssnelheid gaat omhoog waardoor het bijdraagt aan de ontwikkelingen van de spelers als team en individu. Verder zijn er wat aangepaste spelregels om het spel te bevorderen en spelen de teams veel wedstrijden achter elkaar met daarbij een korte pauze.

Inschrijven voor het toernooi kan via de website van de Indoor Twente Cup. 

Meer berichten