Orkest Harmonie Wierden. Foto: Anja Wevers
Orkest Harmonie Wierden. Foto: Anja Wevers (Foto: Anja Wevers)

Najaarsconcert met feestelijk tintje

  Ingezonden

Muziekvereniging Harmonie Wierden geeft op zaterdag 16 november om 20.00 uur een najaarsconcert in Gereformeerde Kerk. De toegang is gratis. De presentatie is in handen van Rob Kortenhorst.

WIERDEN - Het concert wordt geopend door het Slagwerkensemble. Dertien enthousiaste en muzikale jonge mannen zullen onder leiding van Perry Reimink een spetterend optreden verzorgen. Hun bijdrage bestaat uit het programma dat het ensemble op 7 december uitvoert tijdens het concours in Etten-Leur. Vervolgens neemt het B-orkest plaats op het podium. Onder leiding van dirigent Johanna Hoekman wordt een mix van licht klassiek en popclassics gespeeld. Na de pauze is het de beurt aan het A-orkest. Dit staat onder leiding van dirigent Henk-Jan Heijnen, hij heeft de afgelopen maanden als interim-dirigent gewerkt bij Harmonie Wierden. Na het concert wordt Lute Hoekstra de nieuwe dirigent van het orkest. Op het programma staan onder meer Third Suite for Band van Alfred Reed, Ouverture to Candide van Leonard Bernstein, Mars Valdres en paso doble Puenteareas.

Tijdens deze avond worden enkele jubilarissen gehuldigd en wordt burgemeester Tigchelaar geïnstalleerd als nieuwe erevoorzitter van Harmonie Wierden.

Meer berichten