Foto:

Lezing met een Scandinavisch tintje

  Ingezonden

De Culturele Raad Wierden houdt op donderdag 14 november om 20.00 uur een lezing bij het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat 7 in Wierden. Het onderwerp is Scandinavisch design in combinatie met moderne architectuur van de noordelijke landen. Spreker is Suzanne Roelofs.

WIERDEN – Het design van de noordelijke lijkt populairder dan ooit. Het glaswerk van iittala, het servies van Arabia, het prachtige meubilair van Arne Jacobsen en Alvar Aalto en natuurlijk de stoffen van Marimekko. En vergeet niet het glaswerk van Bodum, de PH-lampen e het beroemde String kastensysteem. Of wat te denken van de beroemde iconische Stokke kinderstoel? Maar naast de bekende klassiekers zijn er ook vele indrukwekkende hedendaagse ontwerpers, niet alleen voor grote designhuizen maar natuurlijk ook voor IKEA. In deze lezing bekijken we de geschiedenis en ontwikkeling van dit design, met haar bekende en onbekende ontwerpen, zowel voor hoogwaardige merken als ook de geliefde IKEA succesnummers.

Maar er wordt verder gekeken: ook de moderne architectuur van de noordelijke landen komt aan bod. Mooie muziekgebouwen, bijzondere woningbouw en spannende musea van bureau's als BIG, Snøhetta en natuurlijk Arne Jacobsen en Alvar Aalto komen hierbij aan bod.

Drs. Suzanne Roelofs is architectuurhistoricus, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien werkt zij als freelance architectuurhistoricus en geeft lezingen, wandelingen en arrangementen op het gebied van (met name) moderne architectuur.Daarnaast is ze ANVR-gecertificeerd reisleider en organiseert & begeleidt architectuurreizen. Dit alles doet ze zowel voor diverse culturele organisaties en reisorganisaties, als via haar eigen bedrijf, sinds 2013 Building Stories geheten.

De entreeprijs bedraagt 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boek- en kantoorvakhandel Reterink in Wierden en Primera in Enter. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden